Ranskalaiset mekaanikot vesittivät Teemu Sunisen kisaa – kartanlukija otti myös sakot sääntörikkeestä

Teemu Suninen
Kuva: Getty Images

Ruotsin rallin perjantai ei mennyt Teemu Sunisen kannalta putkeen. Mekaanikot sössivät auton korjauksen ja kartturikin otti sakot.

Teemu Sunisen osalta Ruotsin rallin perjantai sai ikävän käänteen, kun hän törmäsi erikoiseen ongelmaan päivähuollon jälkeen ajetulla Brattbyn pikataipaleella. Sitä ennen Suninen oli ollut mukana luokan kärkikamppailussa.

– Ajoimme ihan hyvää rallia ja ihan hyvää tulostakin. Siinä kävi sitten sellainen ranskalainen mekaanikko. Tai tiimi, Suninen kertoi lehdistölle.

Huollosta lähtiessä mekaanikot eivät olleet hoitaneet kunnolla hommiaan, minkä vuoksi Suninen putosi kahden minuutin päähän kärjestä.

– Ei siellä ollut turbon letkut paikallaan. Muuten oma ajo on tullut hyvin. Kilpailijat kärjessä menevät uusilla autoilla aika kovaa. Varsinkaan nopeilla teillä kyyti ei tahdo ihan riittää. Sopivan tekninen tie menee sen sijaan kivasti, Suninen totesi.

Sunisen kartturina Ruotsin rallissa toimiva Mikko Markkula puolestaan sai kisatoimitsijoilta sakot. Hän vilkuili puhelintaan tankkauksen aikana, eikä niin olisi sääntöjen mukaan saanut tehdä. Näinpä Markkulalle lätkäistiin 200 euron sakko, joka pitää maksaa 48 tunnin kuluessa. Markkulalla on toki mahdollisuus valittaa sakoista, mutta se lienee turhaa, koska toimitsijoiden selvityksen mukaan Markkulan rikkeestä on olemassa kuvatodisteita.

Teemu Sunisen kartanlukija Mikko Markkula sai sakot katsottuaan puhelintaan:

Tsekkaa myös: Koominen näky yhdistetyn maailmancupissa – katsoja päristeli moottorisahalla ennen Ilkka Herolan hyppyä


Pelaajat: