Vedonlyönti

Pallomeri.netin Whatsapp vetovihjeet ja kilpailut suoraan puhelimeesi

Tältä sivulta löydät kaiken oleellisen vedonlyönnistä aina bonustarjouksista vedonlyönnin oppaisiin. Olemme listanneet käytännössä kaiken vedonlyöntiin liittyen. Jos et ole vielä kokeillut vedonlyöntiä, toivottavasti tämän sivun luettuasi olet paljon viisaampi ja valmis aloittamaan pelaamisen!

Vedonlyönnin opas – minustako vedonlyöntiammattilainen?

Moni on varmasti saanut ensimmäisen kosketuksensa vedonlyöntiin R-kioskilta tai huoltoasemalta, joissa suomalainen Veikkaus on tarjonnut pelejä jo vuodesta 1940 asti. Pitkäveto, Vakioveikkaus, Moniveto ja Tulosveto ovat varmasti jokaiselle vedonlyönnistä kiinnostuneelle tuttuja termejä. Sivuiltamme löydät Pelivihjeet edellä mainittuihin suosikkipeleihin.

Vedonlyönti on monille ainoastaan harrastus, mutta myös joillekin harvoille elinkeino. Ammattimaiseksi vedonlyöjäksi ei kuitenkaan synnytä yhdessä yössä, sillä voittava vedonlyönti vaatii tuhansia tilastoja – sekä lähes yhtä paljon työtunteja niiden analysointiin.

Aloitteleva vedonlyöjä sortuu usein yksinkertaisiin virheisiin, joiden myötä koko harrastuksesta saattaa muodostua ahdistava oravanpyörä. Vedonlyönti on myös itsehillinnän puutteessa elävälle penkkiurheilijalle todella vaarallinen harrastus, sillä peliriippuvuus on aidosti vaarallinen sairaus, jonka myötä voi menettää jopa elämästään hallinnan. Pelaamisen on kuitenkin pääsääntöisesti oltava hauskaa, kuten kaikkien muidenkin harrastusten.

Mikäli huomaat itsessäsi tai läheisissäsi merkkejä pelaamisen ongelmista, älä epäröi ottaa yhteyttä auttaviin tahoihin. 

5 vinkkiä voittavaan vedonlyöntiin

1. Tunnista itsesi

Kun tunnet itsesi, ja tiedät oman rahatilanteesi sekä tietämyksesi, voit aloittaa pelaamisen. Älä yritä liikaa, äläkä odota kuita taivaalta. Ymmärrä lajin vaikeus, sillä jos vedonlyönti olisi helppoa, kaikki tekisivät sillä elantonsa.

2. Lyö vetoa lajeista, joista ymmärrät

Hyvä vedonlyöjä keskittyy aina lajeihin, joista tietää ja jotka tuntee. Voittavan vedonlyönnin pääideana on kuitenkin päihittää peliyhtiön kertoimenlaskijat, joten taistelet lähinnä heitä vastaan. Jos sinulla on tietoa sarjasta tai lajista enemmän kuin kertoimenlaskijoilla, olet jälleen vahvoilla!

3. Etsi apua netistä

Yleensä omien ideoiden tueksi on hyvä etsiä apua muualta. Internet on täynnä vihjeisvustoja sekä foorumeja, joista voi löytää vihjeitä ja hyviä peli-ideoita. Koska olet eksynyt Pallomeri.netin sivuille, olet varmasti jo tutustunut Pallomeren Veikkausvihjeet -sivuun sekä Vedonlöyöntivihjeet lähteistä -sivuun, johon on koottu kaikki netin parhaimmat vetovihjeet suosituilta vihjesivustoilta. Jos et itse jaksa selata läpi kaikki vihjeitä lähteistä, voit lukea myös kootut Päivän kuumimmat vetovihjeet Pallomeren sivuilta.

4. Lyö vetoa luotettavilla vedonlyöntisivustoilla & hyödynnä vedonlyöntibonukset

Tämä on vaikea kohta. Kukapa ei olisi kiinnostunut lunastamaan kaikkien saatavilla olevien peliyhtiöiden talletusbonuksia, ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja ja muita tarjouksia. Tässä kuitenkin saatat ajaa itsesi miinaan, sillä läheskään kaikki vedonlyöntibonukset eivät ole niin reiluja kuin miltä näyttävät.

Valtavat – esimerkiksi 10-kertaiset kierrätysvaatimukset 7 päivän aikajänteellä – ovat todellista myrkkyä harrastavalle vedonlyöjälle. Liian lyhyt vedonlyöntibonuksen kierrätysaika ajaa helposti pelaajan lyömään vetoa “väkisin” ilman johdonmukaista suunnitelmaa.

Kuitenkin vedonlyöntibonukset ovat hyvä tapa saada pelikassa kasvamaan heti rekisteröintivaiheessa. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää kaikki tarjolla olevat tarjoukset, kunhan muistaa lukea huolella niihin liittyvät säännöt ja ehdot.

5. Kilpailuta kertoimet

Muista aina, että sivustot tarjoavat erilaisia kertoimia, joten kannattaa aina vertailla, mistä sivustolta löydät parhaimmat kertoimet. Esimerkiksi Coolbet on tunnettu siitä, että se tarjoaa markkinoiden korkeimpia kertoimia päivittäin. Varsinkin suurimpiin urheilusarjoihin, kuten Valioliigaa ja NHL:ään löydät jatkuvat markkinatoppeja Coolbetilta.

Kertoimien kilpailuttaminen on ainoastaan sinun etusi. Ethän kaupastakaan osta samaa tuotetta kalliimmalla. Näin ollen häviät aina rahaa, mikäli lyöt vedon kertoimeen, josta olisi saatavilla myös suurempi vaihtoehto.

Yhteenveto

Loppukaneettina voidaan todeta, että kannattaa luottaa jo tunnettuihin toimijoihin, joiden sivuilla kaverisi tai muut netin vedonlyöjät pelaavat. On varmasti joku syy, miksi juuri samat vedonlyöntiyhtiöt porskuttavat vuodesta toiseen.

Sivuiltamme löydät parhaat vedonlyöntibonukset listattuna omalle sivulle.

Vedonlyönnin sanasto

Myös vedonlyönnissä on käytössä oma sanasto ja terminologia. Alla listattuna kaikki suosituimmat sanat.

Kerroin & Ylikerroin

Kerroin muodostuu todennäköisyydestä, jonka vedonlyöntisivuston kertoimenlaskija määrittää kohteelle. Voit laskea ylikertoimia käyttämällä omaa kaavaa, jolla lasket todennäköisyyden. Jos mielestäsi tapahtuma on todennäköisempi kuin kertoimenlaskijat väittävät, sinulla on kädessäsi ylikerroin. Jos luvut taas ovat päinvastoin, edessäsi on alikerroin, jota ei kannata pelata.

Ylikertoimien löytämiseen kannattaa käyttää myös tarjolla olevia työkaluja, jotka antavat vedonlyöjien käyttöön paljon dataa, jota hyödyntämällä voi saavuttaa selvää etua kertoimenlaskijoihin nähden.

Muun muassa Vedonlyönti pilalle -työkalu tarjoaa kattavasti dataa, jota voi käyttää Liigan vedonlyöntiin. Voit halutessasi laatia jopa omat Liiga-vihjeet työkalun avulla.

Arbitraasi

Tässä tilanteessa vedonlyöjä ei voi hävitä. Tällainen tilanne muodostuu, jos kaksi vedonlyöntitoimistoa tarjoavat kertoimet, joita kumpaakin betsaamalla jää lopulta voitolle. Tällainen esimerkki voi olla koripallo-ottelussa, jos vedonlyöntisivusto A tarjoaa kotijoukkueelle kertoimen 2,04 ja vedonlyöntisivusto B tarjoaa puolestaan vierasjoukkueelle kertoimen 2,02.

Vetokassa

Jotta voit olla voitollinen vedonlyöjä, tarvitset pelikassan sekä todella johdonmukaisen taktiikan pelikassan hallintaan. Pelikassan tulee kestää huonommat jaksot sekä pelikassan pitää pysyä hallinnassa myös voittoputken aikana. Panostuksen tulee olla hallittua ja järkevää.

Kellyn kaava

Kellyn kaava on yksi suosituimmista voittavaan vedonlyöntiin käytetyistä kaavoista. Laskukaava on seuraavanlainen:

B = (pk-1) / (k-1)

B = Panos

P = Osumistodennäköisyys

K = Välittäjän kerroin

Esimerkki: Pelikassa on 100€. Panostamme kohdetta, jonka todennäköisyys on 50%. Kerroin kohteelle on 2,50.

Näillä tiedoilla laskukaava olisi seuraavanlainen:

(0,5 *2,5-1) / (2,5-1) = 0,16 = 1,6% koko pelikassasta. Eli panostat esimerkiksi 100 € pelikassasta 1,60 €.

Pelikirja

Moni käyttää myös kirjanpito-sanaa, mutta mielestämme se on enemmänkin yritysmaailmaan liittyvä termi. Joka tapauksessa pelikirjan ideana on kirjata kaikki vedot listaan, jotta voidaan helposti seurata tuloksia – myös negatiivisia.

Void

Tämä termi on käytössä muun muassa Draw no bet -kohteissa, joissa ei ole tasapeliä mukana. Voidin sattuessa, panokset palautetaan pelaajalle ja kohteen kertoimeksi jää 1,00.

Tasoitusvedot

Perinteisen pitkävedosta tutun 1X2-merkkien lisäksi voidaan lyödä vetoa myös tasoitusvedoilla. Silloin esimerkiksi toinen joukkueista saa kohteeseen +1,5 maalia, jolloin tälle joukkueelle riittää voittoon myös yhden maalin tappio. -1,5 puolestaan tarkoittaa sitä, että toisen joukkueen tulee voittaa vähintään kahdella maalilla. Esimerkiksi pelin päättyessä 4-2, se toisi vetovoiton, sillä tasoituksen kanssa lopputulos olisi (hieman hullunkurisen näköinen) 4- 3,5. Tasoitusvedoilla saadaan yleensä houkuteltua pelaajat pelaamaan korkeampia kertoimia – eli epätodennäköisempiä tapahtumia.

Palautusprosentti

Palautusprosentti kertoo sen, kuinka paljon panostuksestasi hävität tai voitat pitkässä juoksussa. Jos panostat kymmeneen kohteeseen 100 € ja kohteiden päättymisen jälkeen sinulla on 95€, on palautusprosenttisi 95%.

Voitollisen vedonlyöjän palautusprosentti on aina yli 100%.