Jäätävä moka vei osakilpailuvoiton – Teemu Suninen hylättiin Suomen MM-rallin jälkitarkastuksessa

Teemu Suninen
Kuva: Getty Images

Teemu Suninen ehti jo juhlia Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittoa, kunnes hänen autonsa todettiin sääntöjenvastaiseksi.

Jyväskylässä ajetun Suomen MM-rallin WRC2-luokan tuloslista menikin uusiksi vielä jälkikäteen ja luokan voittajaksi kruunattiinkin Emil Lindholm.

Alun perin Teemu Sunisen nimiin vaivaisella 7,7 sekunnin erolla päättynyt kilpailu koki merkittävän muutoksen myöhään sunnuntai-iltana, kun kisan jälkeisessä tarkastuksessa Sunisen auto todettiin liian kevyeksi. Sunisen auton etupuskurin painoksi mitattiin 3931 grammaa, joka 579 grammaa liian vähän.

Tallin johto antoi medioiden mukaan selitykseksi, että etupuskuri ei ollut itsensä Hyundain valmistama, vaan korvaava, jälkikäteen asennettu osa. Siitä vastasi Red Grey -yhtiö, joka pyörittää Hyundain WRC2-tallia.

Kisajohto uskoi, että kyse oli inhimillisestä virheestä, mutta totesi samaan hengenvetoon, että on kilpailijan vastuulla huolehtia, että kaikki auton osat ovat sääntöjenmukaisia. Kansainvälisen autoliitoa FIA:n sääntöjen mukaan vastaavan tyyliset rikkeet ovat rangaistavia riippumatta siitä, onko ne tehty tahallaan vai vahingossa ja sen vuoksi Suninen oli hylättävä. Sunisella on asiassa valitusoikeus.

Tsekkaa myös: Esapekka Lappi ajoi rajusti katon kautta ympäri – joutui hakemaan järvestä vettä autoon ja ajoi viimeisen EK:n ilman tuulilasia


Pelaajat: