Gareth Bale liittyi Zlatanin protestiin FIFA-peliä koskien – nyt miesten käytökselle löytyi selitys

C More Zlatan Ibrahimovic fifa ac milan serie a - pallomeri.net

Kuten eilen uutisoimme, Zlatan Ibrahimovic julkaisi sosiaalisen median kanavissaan varsin rajun ja erikoisen avautumisen FIFA-peliä kehittävän EA Sportsin suuntaan.

Zlatan nosti metelin siitä, että hänen kasvojaan ja nimeään käytetään supersuositussa konsolipelissä. Osansa avautumisesta sai myös jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistyksen kattojärjestö FIFPro.

– Kuka antoi EA Sportsin FIFA-pelille luvan käyttää nimeäni ja kasvojani? FIFPro? En tietääkseni ole FIFPron jäsen, ja jos olen, minut on laitettu peliin tietämättäni hämärällä tavalla. Enkä ole koskaan antanut Fifalle tai FIFProlle lupaa tehdä rahaa avullani. Joku on tehnyt voittoa nimelläni ja kasvoillani jo vuosia. On aika tutkia, Zlatan puhisi.

Mainos alkaa

Hieman myöhemmin myös Gareth Bale liittyi samaan kuoroon vastaten Zlatanin tweettiin ihmettelemällä, että mikä FIFPro oikein onkaan.

Artikkeli jatkuu tweetin alla.

Pelaaja-agenttien toimintaan suunnitellaan uudistuksia

Nyt Daily Mirror on avannut hyvin todennäköisiä syitä tälle kaksikon ”hyökkäykselle”. Taustalla on nimittäin se, että FIFPro on ajamassa uudistuksia, jotka koskevat pelaaja-agenttien toimintaa.

– Uudistusten tärkeimmät tavoitteet ovat lisätä avoimuutta, suojella pelaajien hyvinvointia, parantaa sopimusten vakautta sekä nostaa ammatillisia ja eettisiä normeja, Fifa kirjoitti virallisilla nettisivuillaan alkuvuodesta 2020.

Uudistuksia perusteltiin sillä, että viimeisen viiden vuoden aikana agenttien palkkiot ovat nelinkertaistuneet. Fifan puolelta sanottiin myös, että nykyisin alalla vallitsevat viidakon lait.

Ibrahimovicin taustalla naruista vetelee Mino Raiola ja Balen agenttina puolestaan toimii Jonathan Barnett. Kyseinen kaksikko on alan vaikutusvaltaisin kaksikko, joten onkin hyvin selvää, että juuri he ovat vahvasti FIFPron uudistusta vastaan.

Ibrahimovicin ja Balen avautuminen ei niinkään siis liittynyt edes EA Sportsiin tai FIFA-konsolipeliin. Daily Mirrorin mukaan taustalla oli puhtaasti keino hyökätä agenttien puolesta pelaajajärjestö FIFProta vastaan.


Pelaajat: ,