Video: Tähän punaiseen korttiin päättyi Zinedine Zidanen ura pelaajana

Zinedine Zidanen ura - pallomeri.net

Zinedine Zidanen ura pelaajana päättyi heinäkuun 9. päivä vuonna 2006, kun mies puski Italian Marco Materazzia MM-finaalin jatkoajalla.

Ranskan ja Italian välinen MM-finaali oli jatkoajalla tilanteessa 1-1, kun koko jalkapalloileva maailma seisahtui.

Viimeistä otteluaan pelannut Zidane käveli Marco Materazzin edessä ja italialaispelaaja huusi jotain ranskalaislegendalle. Zidane kääntyi ja puski Materazzia päällään tämän rintakehään.

Tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa Zidanelle suora punainen kortti. Italia voitti maailmanmestaruuden lopulta rangaistuspotkuilla.

Pitkään tapahtuman jälkeen liikkui huhu, jonka mukaan Materazzi olisi jollakin tapaa solvannut Zidanen äitiä.

-Se, mitä sanoin oli typerää, mutta en mielestäni ansainnut tuollaista reaktiota. En pilkannut hänen äitiään, sillä oman äitini kuoli, kun olin 15-vuotias. En koskaan tekisi niin. Puhuin hänen siskostaan, Materazzi kertoi vuonna 2016.

Ranska voitti edellisen MM-kullan vuonna 1998 ja tuolloin Zidane viimeisteli kaksi maalia Brasilian verkkoon. Tämän vuoden MM-kisoissa Ranska on selvittänyt tiensä neljän parhaan joukkoon ja se kohtaa tiistaina pelattavassa välierässä Belgian. Toisessa välierässä keskiviikkona kohtaavat Englanti ja Kroatia.

Zinedine Zidanen ura päättyi näihin tunnelmiin:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ (YouTube).