Video: Naisten kolmiloikassa hirmutulos – Yulimar Rojas täräytti maailmanennätyksen!

Yulimar Rojas kolmiloikka tokion olympialaiset - pallomeri.net

Venezuelan Yulimar Rojas laittoi kirjaimellisesti muille jauhot suuhun heti Tokion olympialaisten naisten kolmiloikkafinaalin alkajaisiksi. Iltansa hän huipensi uuteen maailmanennätykseen.

Rojasin ensimmäinen yritys kantoi lukemiin 15,41. Tulos oli jopa häkellyttävän kova, sillä se on samalla uusi olympiaennätys, minkä lisäksi maailmanennätyskin jäi vain 9 sentin päähän. Vieläkin kovempaa oli kuitenkin vielä luvassa Tokion illassa.

Viimeinen kuudes hyppy toi lopulta jättipotin, kun Rojas liiteli uusiin ME-lukemiin 15,67. Edellinen maailmanennätys oli ukrainalaisen Inessa Kravetsin 26 vuotta sitten Göteborgissa loikkima 15,50. Vanha maailmanennätys ylittyi siis peräti 17 sentin turvin.

Muilla ei ollut kisassa lopulta sanansijaa voittotaisteluun. Hopealle loikkinut Portugalin Patricia Mamona jäi venezuelalaisen tuloksesta 66 senttiä tuloksellaan 15,01. Pronssia nappasi Espanjan Ana Peleteiro (14,87).

Kristiina Mäkelä hyppäsi ensimmäisellään 14,17 – ja tämä jäi myös hänen kisan parhaakseen. Mäkelä ei selviytynyt kolmelle viimeiselle kierroksella ja hän oli lopputuloksissa 11. sijalla.

Yulimar Rojas laittoi ME-lukemat uuteen uskoon:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1421814463284621318

Jos video ei näy, voit katsoa sen Discoveryn Twitterissä.

Tsekkaa myös: Video: Olympianyrkkeilijällä keitti täydellisesti yli – uhkaili tuomaria, löi kameraa ja kieltäytyi