Yleisurheilun EM-kisat on peruttu – siirto ensi vuodelle ei ollut mahdollista

moukarinheiton Dohan EM-kisoissa Yleisurheilun IAAF Jorma Kemppainen Suomi Valmennusjohtaja Yleisurheilun EM-kisat - pallomeri.net

Tulevan kesän yleisurheilun EM-kisat on peruttu. Kisat oli tarkoitus järjestää Pariisissa elokuun lopulla, 26. – 30. elokuuta välisenä aikana.

Päätös kisojen perumisesta koronaviruspandemian takia tehtiin torstai-iltana kisajärjestäjien toimesta.

–  Me todella yritimme. Toivoimme, että tilanne parantuisi nopeasti, mutta ikävä kyllä niin ei ole käynyt. Tarkastelimme kaikkia mahdollisuuksia, kuten kuhunkin kisaan osallistuvien urheilijoiden määrää sekä katsojien määrän puolittamista, totesi kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jean Gracia.

Kisajärjestäjien mukaan myöskään siirto vuodelle 2021 ei ollut mahdollista, sillä koronaviruksen aiheuttamat epävarmuustekijät ulottuvat myös ensi vuoden puolelle, minkä lisäksi tältä vuodelta siirtyneitä tapahtumia on jo tiiviisti siirretty ensi kesään.

Mainos alkaa

Järjestäjät sanoivat haluavansa välttää kuormittamasta vuosien 2021–2023 kansainvälistä urheilukalenteria liikaa ja sanoivat, että nyt on aika kääntää katseet vuoteen 2024, jolloin Pariisi isännöi kesäolympialaisia.

Yleisurheilun MM-kisat 2021 puolestaan siirrettiin jo aiemmin vuodella eteenpäin ensi kesään siirtyneiden Tokion olympialaisten tieltä.

Lue myös:

Tokion olympialaiset 2021: Kisojen päivämäärät julki – yleisurheilun MM-kisat siirtyvät vuoteen 2022

Heta Tuuri – korkeushyppääjän tavoitteena tulevaisuuden arvokisat