Kansainväliseltä liitolta kova päätös: Yleisurheilijat eivät voi rikkoa olympiarajoja tällä kaudella

Tokion olympialaiset jalkapallon em-kisat koronavirus tokion olympialaisten yleisurheilijat - pallomeri.net

Kansainvälinen yleisurheiluliitto linjasi tiistaina, että olympialaisten karsintarajojen teko jäädytetään joulukuun alkuun saakka.

Sen jälkeen olympialaisten tulosrajoja voi jahdata maratonilla ja 50 kilometrin kävelyssä toukokuun loppuun asti, ja muissa lajeissa kuukautta pidempään: 29. kesäkuuta 2021 saakka.

– Julmetun kova päätös suomalaiselta kannalta. Lyhyt lämmin kautemme menee ja vie mahdollisuuksia, ja se merkitsee sitä, että tuloksia on haettava hyvissä keleissä muualta. Ensi keväänä on pakko hakea kisoja ympäri maailman, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola sanoi IS:n mukaan.

– Toki ymmärrän päätöksen perustan, tasapuolisuuden hakemisen: koronaviruksen eteneminen ei ole tasaista joka puolella ja myös dopingtestaajilla on yhtä lailla vaikeaa tavoittaa urheilijoita, kun rajat ovat kiinni. Ei sekään ole tasapuolista.

Mainos alkaa

Ennen 7. huhtikuuta syntyneisiin tuloksiin uusi päätös ei kuitenkaan vaikuta. Suomalaisista olympiarajan ovat rikkoneet keihäänheittäjät Oliver Helander ja Antti Ruuskanen, estejuoksija Topi Raitanen, kävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen ja pika-aiturit Annimari Korte sekä Reetta Hurske.

Kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti maaliskuun lopulla, että tulevaksi kesäksi suunnitellut Tokion olympialaiset siirtyivät vuodella ja uudet päivämäärät ovat 23. heinäkuuta – 8. elokuuta 2021.

Lue myös: Heta Tuuri – korkeushyppääjän tavoitteena tulevaisuuden arvokisat