Xander Schauffele vei PGA Championshipin – teki samalla komeaa historiaa

Xander Schauffele PGA Championship 2024 Major

Xander Schauffele pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Major-voittoa, kun mies vei nimiinsä Kentuckyssa pelatun PGA Championshipin.

Voitto heltisi yhteistuloksella -21, mikä on samalla Major-turnausten ennätys. Entinen ennätys oli 20 alle parin, johon oli päästy aiemmin neljä kertaa.

Schauffele sivusi jo avauskierroksella Major-kisojen historian alinta kierrostulosta, kun hän suoritti kierroksensa 62 lyöntiin.

Mainos alkaa:

Huonosti ei viikonlopun aikana pelannut myöskään Bryson DeChambeau, joka jäi lopulta Schauffelelle vain yhdellä lyönnillä. Kolmanneksi sijoittui norjalainen Viktor Hovland tuloksella -18.

Schauffelen voitto ratkesi hänen upotettuaan birdien viimeisellä väylällä. Viimeksi yhdysvaltalainen oli juhlinut ylipäätään mitään voittoa vuonna 2022 Scottish Openissa.

– Siitä on aikaa, kun viimeksi olen voittanut. Tunteet nousivat pintaan, kun viimeinen putti upposi sisään, Schauffele sanaili kisan jälkeen.

Voitostaan hän kuittasi noin 3,3 miljoonaa dollaria.

Yksi suurvoitto Schauffelen tililtä toki löytyi jo aiemmin, sillä hän nappasi Tokion olympialaisissa kultaisen mitalin.

Tämän vuoden PGA Championship jää historiaan myös kentän ulkopuolisista tapahtumista, sillä maailmanlistan ykkösnimi Scottie Scheffler pidätettiin ennen perjantain kierrosta, mutta hän pääsi lopulta – putkareissun jälkeen – jatkamaan omaa kisaansa. Scheffler oli lopputuloksissa jaetulla 8. sijalla yhteistuloksellaan -13.

Xander Schauffele upotti birdien viimeiselle väylälle:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen X:n puolella.


Pelaajat: