Uskomaton moka maaliviivalla – Wout van Aert tuuletti liian aikaisin ja menetti etappivoiton nolosti

Wout van Aert

Ranskassa ajettavassa maantiekilpailussa saatiin karmaisevan nolo käänne etapin viime metreillä, kun Wout van Aert tuuletti liian aikaisin.

Belgialaispyöräilijä Wout van Aert töpeksi pahasti ja kärsi nolon tappion Ranskassa ajettavan Critérium du Dauphiné -maantiekilpailun kolmannella etapilla.

Van Aert oli tykittämässä loppukiritaistelussa ensimmäisenä maaliin, mutta sortui sitten todelliseen klassikkomokaan. Van Aert näet alkoi tuulettaa voittoa ennenaikaisesti ja tämän myötä David Gaudu rutisti viime metreillä hänen ohitseen. Van Aert ymmärsi heti tehneensä virheen ja tuuletus muuttui voivotteluksi.

– Nostin käteni hieman liian aikaisin. Hävettää todella paljon hävitä tuolla tavalla. Olen todella pettynyt, etten pystynyt viemään loppuun päivän työpanostamme. Minulla oli jo voitto käsissäni. Kun näet, että muille tapahtuu noin, mietit, miten se on mahdollista. Nyt ymmärrän sen tunteen, van Aert totesi medialle.

Maalikamerakuva näyttää, että Gaudu ehti van Aertin tuuletuksen ansiosta maaliviivan yli noin puolen renkaanmitan verran ennen tätä.

Wout van Aert tuulettaa liian aikaisin ja menettää varman etappivoiton:

Maalikamerakuva paljastaa van Aertin tuuletuksen vaikutukset:

Katso myös: Pelottava käänne nyrkkeilymatsissa – ottelija kääntyi hakkaamaan olematonta vastustajaa