World Cupin vaihtuvat laitamainokset hämmentävät – taustalla suomalaisyritys

laitamainokset world cup - pallomeri.net

Moni on varmasti huomannut – tai ainakin tulee tämän jälkeen huomaamaan – Air Canada Centren laitamainoksissa jotain eriskummallista.

Kun pääkamera kuvaa ottelua, kaukalon laidat ovat täynnä jonkin yrityksen mainoksia, ja kun kamera vaihtuu esimerkiksi kaukalon kulmassa olevaan lähikuvaan, laitamainokset ovatkin erilaiset.

Asia todellakin on niin, että varsinaisia, “todellisia” mainoksia ei World Cupin pääkamerakuvissa näy, vaan ne on tuotettu digitaalisesti tv-lähetykseen infrapunateknologiaa käyttäen.

Mainos alkaa:

Tämä taikatemppu on peräisin suomalaisyritys Supponorin innovaatiosta, suoraan Espoon Otaniemestä.

Kauppalehti teki asiasta jutun toukokuussa 2016. Artikkelissa selvitetään, ettei kyse ole todellakaan mistään halvasta hommasta, sillä kameroihin kiinnitetään pari kiloa optiikkaa sekä muutama mikropiirimetri.

Tekniikka luo huimia mahdollisuuksia mainostajille

Supponorin luoma tekniikka on ollut käytössä muun muassa Espanjan La Ligassa ja Wembleyllä pelatuissa Englannin maajoukkueen otteluissa, joista yritys kokeilut myös aloitti.

Tämä luo mainostajille – ja mainosmyyjille – valtavat mahdollisuudet, kun eri alueiden tv-lähetyksiin voidaan lähettää täysin omat mainoksensa sisältävä videokuva.

Alla olevalla videolla Supponorin teknologiajohtaja Vesa Suontama kertoo tekniikasta enemmän. Kauppalehden jutun toukokuulta voit lukea TÄSTÄ LINKISTÄ.