Jääkiekon World Cup menee takaisin jäihin – NHL haluaa venäläispelaajat mukaan

World Cup MM-panna hockeyallsvenskanin IIHF (generic hockey) Jääkiekkoliitto HC Presov / Pallomeri.net

NHL tiedotti yhdessä pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa, että World Cup menee jälleen jäihin, eikä turnausta järjestetä vuonna 2024.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA julkaisivat perjantaina tiedotteen, jonka mukaan jääkiekon World Cupia ei järjestetä helmikuussa 2024.

– Viimeisen vuoden mittaan NHL ja NHLPA ovat työstäneet yhdessä suunnitelmia seuraavan jääkiekon World Cupin, johtavan kansainvälisen parhaat parhaita vastaan -turnauksen, järjestämiseksi vuoden 2024 helmikuussa. Valitettavasti nykyisessä ympäristössä World Cupin järjestäminen kyseisenä ajankohtana ei ole mahdollista. Jatkamme seuraavan World Cup -turnauksen suunnittelemista, toivottavasti vuoden 2025 helmikuulle, tiedotteessa todettiin.

Asiaa ei suoraan sanottu, mutta “nykyisellä ympäristöllä” on mitä todennäköisimmin viittaus Venäjän tilanteeseen. NHL kun on koko prosessin ajan tehnyt enemmän tai vähemmän avoimesti tiettäväksi, että sarjan venäläistähdet haluttaisiin ehdottomasti mukaan, mutta Euroopan maat ovat olleet ehdottomasti venäläisedustusta vastaan.

– Puhuimme Venäjään liittyvästä ongelmasta, eikä meillä ole tällä hetkellä ratkaisua. Sitä pitää miettiä, NHL:n varakomissaari Bill Daly sanoi Suomen Global Series -tapahtuman yhteydessä lehdistölle.

Vuoden 2024 turnauksessa olisi ollut mukana vähintään kahdeksan ja mahdollisesti jopa kymmenen maajoukkuetta. Otteluita olisi pelattu sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa 17 päivän aikana.

– Olemme kiinnostuneita palauttamaan World Cupin kalenteriin säännöllisenä tapahtumana. Sen käynnistäminen oikealla tavalla vaatii kuitenkin todella montaa asiaa, ja siksi emme pysty tiedottamaan mitään virallisesti, NHL:n komissaari Gary Bettman totesi Global Series -vierailullaan.

Tsekkaa myös: Roope Hintz kihautti komean osuman – terävä rannari iloisen tolppakilahduksen saattelemana sisään