Wojciech Szczesny paljastaa – yksi tupakka käytännössä sinetöi hänen kohtalonsa Arsenalissa

Wojciech Szczesny / Pallomeri.net

Nykyään Juventuksessa pelaava Wojciech Szczesny paljastaa Arsenalin tuottamassa podcastissa, että tupakanpoltto koitui hänen kohtalokseen seurassa.

Wojciech Szczesny pelasi viimeisen pelinsä Arsenalissa uudenvuodenpäivänä vuonna 2015. Tuolloin sen piti kuitenkin olla vain niin sanotusti ”normipäivä toimistolla”, joskin pahasti vihkoon mennyt sellainen.

Nykyään Juventuksen värien puolesta palloja torjuva Szczesny kohtasi tuolloin Arsenalin paidassa Southamptonin vieraskentällä. Arsenal kärsi nöyryyttävän 2-0-tappion ja molemmat maalit menivät omituisesti höntyilleen Szczesny piikkiin.

Tappio otti koville eikä Szczesny keksinyt kuin yhden lääkkeen, eli hermosavut. Tuolloin oman kertomansa mukaan säännöllisesti tupakoinut Szczesny livahti ottelun jälkeen muun joukkueen näköpiiristä ja pisti nortiksi pukuhuoneen toisessa päässä sijainneen suihkutilan nurkassa.

Mainos alkaa

Arsene Wenger tiesi taipumuksestani. Hän ei vain halunnut minun polttavan pukuhuoneessa, minkä kyllä tiesin, Szczesny kertoi Arsenal Nation -podcastissa.

Röökaaminen pisti Szczesnyn maailman jälleen raiteilleen henkisesti, mutta perästä kuului myöhemmin. Yksi kessu tulisi käymään Szczesnylle kalliiksi. Szczesny oli nähty tupakoimassa ja asiasta oli raportoitu Wengerille. Ranskalaisvalmentaja tuli kysymään pari päivää myöhemmin Szczesnyltä, pitääkö kiusallinen huhu paikkansa.

Szczesny myönsi suoraselkäisesti tekonsa.

– Hän sanoi, että tulet olemaan joukkueen ulkopuolella jonkin aikaa. Tilanteessa ei ollut kuitenkaan mitään suurempaa riitaa tai dramatiikkaa. Olin hyvin ammattimainen asiasta, Szczesny kertaa.

Szczesny sai 20 000 punnan sakot eikä päässyt vähään aikaan joukkueen mukaan. Szczesny kertoi odottaneensa hyllytyksen kestävän ehkä muutaman viikon ajan, mutta tietämättään hän oli sinetöinyt kohtalonsa.

Szczesnyn poissaollessa David Ospina pelasi mainiosti ja valtasi ykkösvahdin valtikan itselleen, eikä Szczesny lopulta pelannut tupruttelunsa jälkeen enää minuuttiakaan Arsenalissa. Sczesny lainattiin seuraavaksi kaudeksi AS Romaan, minkä jälkeen hän siirtyi pysyvällä siirrolla Juventukseen.

Lue myös: TOP5-listaus: Tässä on kaikkien aikojen eniten maaleja Huuhkajissa tehneet pelaajat


Joukkueet: