Winnipeg Jetsin GM avasi taustoja Dustin Byfuglienin tapauksesta

Dustin Byfuglien - Pallomeri.net

Winnipeg Jetsin ja puolustaja Dustin Byfuglienin 9 vuoden yhteinen taival tuli päätökseensä tällä viikolla, kun miehen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Päätöstä edelsi varsin erikoinen, viime syksystä käynnistynyt saaga, jota Jetsin GM Kevin Cheveldayoff avasi nyt Winnipeg Sunin videohaastattelussa.

Kaikki alkoi Cheveldayoffin mukaan harjoitusleiriä edeltäneestä illasta, jolloin hän sai puolustajalta tekstiviestin. Sen myötä järjestettiin tapaaminen, jossa Byfuglien kertoi, ettei ole enää varma haluaako pelata.

Mainos alkaa:

34-vuotiaalta puolustajalta kysyttiin, haluaisiko hän kenties vaihtaa maisemaa.

– Hän sanoi, ettei kyse ole siitä. Se oli tunteikasta aikaa. Hänen oli vaikeaa tulla edes puhumaan näistä asioista kanssani, Cheveldayoff sanoi.

Byfuglien ei kuitenkaan halunnut vielä lopettaakaan, joten Jets antoi miehelle luvan olla poissa joukkueen toiminnasta.

Pelihalut löytyivätkin yllättäen

Lokakuussa Cheveldayoff sai puhelun Byfuglienin agentilta. Puolustajajyrän mieli olikin muuttunut: Hän haluaa pelata.

Hommassa oli vain yksi pieni “mutta”, joka oli jäänyt Jetsin seurajohdolle kertomatta; Byfuglienin nilkka pitäisi leikata. Seura kuitenkin suostui, että leikkaus suoritetaan ja mies palaa sen jälkeen askiin.

Tammikuussa Cheveldayoff sai jälleen puhelun samaiselta agentilta. Byfuglienin nilkka oli parantunut oikein hyvin, mutta mieli olikin muuttunut; hän ei enää halunnutkaan pelata. Eikä seuran vaihtokaan ollut mieleinen vaihtoehto.

– Dustin pelasi jääkiekkoa omalla tyylillään, ja omaan tyyliinsä hän hoiti tämänkin tilanteen, Cheveldayoff summasi saagan kokonaisuudessaan.

Byfuglienin koko uran tilastoihin voit tutustua tarkemmin Eliteprospectsin sivuilla.


Pelaajat: