Wimbledonin järjestäjiltä upea veto – maksavat pelaajille palkkioita vaikka turnausta ei pelata

wimbledonin finaali 2019 / Pallomeri.net

Wimbledonin tennisturnauksen järjestäjät ryhtyivät erittäin avokätisiksi maksamalla pelaajille palkkioita, vaikka turnausta ei pelata.

Wimbledonin legendaarinen tennisturnaus on yksi lukemattomista urheilutapahtumista, jotka jouduttiin perumaan koronaviruksen takia. Tästä huolimatta turnauksen järjestäjät tiedottivat perjantaina, että turnauskelpoisiksi arvioidut pelaajat tulevat saamaan palkkion siitä huolimatta, että turnausta ei pelata.

Wimbledonin järjestäjien mukaan taustalla oli halu auttaa taloudellisesti vaikeaan asemaan joutuneita pelaajia.

Mainos alkaa

– Heti turnauksen perumisen jälkeen mietimme, kuinka voisimme auttaa heitä, jotka auttavat tekemään Wimbledonista mahdollisen. Moni pelaaja on kohdannut talousvaikeuksia tänä korona-aikana, ja olemme iloisia, että vakuutuksemme mahdollistaa tämän palkkion maksamisen, iloitsee Wimbledonin järjestelyjohtaja Richard Lewis.

Järjestäjien mukaan kaikkiaan 10 miljoonan punnan potista jaetaan rahaa 620 pelaajalle, joiden maailmanranking olisi sallinut heidän osallistua vuoden 2020 turnaukseen joko suoraan tai karsintojen kautta.

Kaksinpelien 256 pelaajalle annetaan jokaiselle 25 000 puntaa ja karsintoihin oikeutetuille 224 pelaajalle 12 500 puntaa. Nelinpelaajista jokainen saa 6 250 puntaa. Palkkioita maksetaan myös pyörätuolisarjojen pelaajille.

Wimbledonin turnaus oli määrä pelata 29. kesäkuuta–12. heinäkuuta. Turnaus on viimeksi jäänyt pelaamatta 2. maailmansodan aikaan. Rauhan aikana turnaus on jäänyt pelaamatta viimeksi vuonna 1877.

Tsekkaa myös: Koronaskandaalin keskellä oleva Novak Djokovic: ”Noitavaino on käynnissä”