Wimbledonin tennisturnaus jää pelaamatta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan

Wimbledonin tennisturnaus jää pelaamatta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan

Koronaviruspandemia sai jälleen kovan luokan urheilu-uhrin tililleen, kun Wimbledonin legendaarinen tennisturnaus jouduttiin peruuttamaan.

Pitkään jatkuneille huhuille saatiin keskiviikkona valitettava vahvistus, kun yksi kesän urheilullisista kohokohdista, eli Wimbledonin tarunhohtoinen tennisturnaus jouduttiin julistamaan peruutetuksi.

Turnausta pyörittävän All England Clubin hallitus joutui pakon edessä tekemään kipeän päätöksen, jonka myötä turnaus jää pelaamatta ensimmäisen kerran sitten toisen maailmansodan, jolloin taukoa tuli kuusi vuotta ajanjaksolla 1940-45.

– Päällimmäisenä ajatuksissamme ovat ihmisten terveys ja turvallisuus, kun juuri katsojat luovat Wimbledonista sen mikä se on. Koronaviruksen tammikuisesta puhkeamisesta lähtien olemme seuranneet Britannian hallituksen ohjeita ja terveysviranomaisten neuvoja, All England Clubin tiedotteessa todetaan.

Pääsylippuja Wimbledonin tämän vuoden turnaukseen on myyty satoja tuhansia, mutta järjestäjät ottavat yhteyttä kaikkiin lipun lunastaneisiin. Ammattilaisten etujärjestöt ATP ja WTA pidensivät myös kilpailutaukoaan. Se ulottuu nyt henäkuun 13. päivään asti. Alun perin tauon piti päättyä kesäkuun puolivälissä.

Lue myös: IL: KHL-seura Vitjaz teki kovan päätöksen – suomalaiskolmikko sai monoa

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut