Wimbledonin turnausjärjestäjillä oli ässä hihassa – vakuutusyhtiöltä tulossa valtava korvaus

wimbledonin finaali 2019 / Pallomeri.net

Brittilehti The Timesin mukaan Wimbledonin tennisturnauksen järjestäjien kaukonäköisyys poiki melkoiset vakuutusrahat turnauksen peruuntumisesta.

Tennismaailma sai kuulla synkän uutisen, kun legendaarinen Wimbledonin turnaus peruttiin koronaviruksen takia. Viimeksi turnaus jäi pelaamatta vuosina 1940–45 toisen maailmansodan vuoksi.

Vaikka turnausta ei ole jouduttakaan sen historian aikana monasti peruuttamaan, niin turnausta järjestävä All England Club on ollut erittäin kaukonäköinen mahdollisten uhkien suhteen. Brittlehti The Times uutisoi, että All England Clubilla on vakuutus, joka kattaa myös infektiotaudit. Lehden mukaan lopullista summaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta All England Club on näillä näkymin hakemassa jopa 100 miljoonan punnan pottia.

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on paljastanut, että vastaavanlainen pahimpaan varautuminen on urheilussa perin harvinaista. Lehden mukaan esimerkiksi Ranskan avoimen tennisturnauksen järjestäjillä vastaavaa vakuutusta ei ole ja Ranskan tennisliitton on menettämässä jopa noin 260 miljoonaa euroa. All England Club on pulittanut vakuutuksesta arviolta 1,5 miljoonaa puntaa vuodessa.

Mainos alkaa

– Olemme tietenkin onnekkaita, että meillä on vakuutus. Se auttaa, mutta ei ratkaise kaikkia ongelmia, All England Clubin pääjohtaja Richard Lewis sanoi lehdelle.

Lewisin mukaan vakuutuksiin lisättiin kohta infektiotaudeista vuoden 2003 SARS-viruksen leviämisen jälkeen. Wimbledon oli tarkoitus pelata 29. kesäkuuta–12. heinäkuuta. Ensi vuoden turnaus järjestetään 28. kesäkuuta–11. heinäkuuta 2021.

Wimbledon olisi ollut lähes mahdotonta siirtää myöhempään ajankohtaan. Elo-syyskuussa kentille ei olisi saatu tarpeeksi luonnonvaloa. Kosteus olisi myös vaikeuttanut nurmikentällä pelaamista. Urheilijat eivät myöskään halunneet pelata ilman katsojia tai lyhentää turnausta.

Lue myös: Lähde: KHL:ssä käy kato – myös Amur vetäytymässä sarjasta