Wimbledon 2019: Turnauksen kaavio, aikataulut & televisiointi

Wimbledon 2019: Turnauksen kaavio, aikataulut & televisiointi

Wimbledon 2019 pelataan 1.7. – 14.7. Viime vuonna kisan vei nimiinsä tämän hetken maailmanlistan ykkönen, Serbian Novak Djokovic.

Wimbledonin tennisturnaus on kiistatta maailman legendaarisin kisa, jonka nimen lajiin perehtymättömätkin tunnistavat.

Tänä vuonna mielenkiinto keskittyy – kuten niin monena aiempanakin vuonna – siihen, miten ruohokenttien kiistaton kuningas, Roger Federer suorittaa. Tänä vuonna Federer päätti pelata myös massakenttäkauden, mutta paluu ruoholle oli jälleen taattua sveitsiläistä laatua, sillä hän vei jo kymmenennen kerran nimiinsä Saksan Hallen ruohokisan.

Lähtökohdat kohti yhdeksättä Wimbledon-titteliä ovat siis kerrassaan loistavat. Ennakkosuosikin viitta on kuitenkin puettu viime vuonna turnauksen nimiinsä vieneen Novak Djokovicin harteille. Djokovicia ei nurmikentällä ennen Wimbledonia nähdä ainakaan kisahommissa, joten hänen suoritustasonsa arvioimiseen päästään vasta, kun pallo tömähtää kenttään maanantaina 1. heinäkuuta käynnistyvässä Grand Slamissa.

Naisten puolella hallitseva mestari on Saksan Angelique Kerber. Voittajasuosikki on kuitenkin australialainen Asleigh Barty, joka vei myös Roland Garrosin nimiinsä.

Wimbledon 2019 – kaavio:

Miesten kaavio

Naisten kaavio

Turnauksen aikataulu & pelisysteemi:

Wimbledon alkaa tänä vuonna karsintojen merkeissä 1. heinäkuuta. Karsintoja pelataan viisi päivää, minkä jälkeen suoritetaan kaavioiden arvonta. Pääsarja pääsee vauhtiin ensimmäisen kierroksen osalta maanantaina 1. heinäkuuta.

Wimbledon 2019 etenee alustavan aikataulun mukaan niin, että puolivälierien pariin päästään tiistaina ja keskiviikkona 9.7.-10.7. Välierät puolestaan ovat edessä torstaina ja perjantaina.

Naisten finaali pelataan lauantaina 13. heinäkuuta ja turnauksen päättävä miesten finaali sunnuntaina 14. heinäkuuta.

Turnauksessa on miesten puolella käytössä paras viidestä -systeemi, eli ottelun voittoon tarvitaan kolme voitettua erää. Naisten turnauksessa käytössä on paras kolmesta systeemi, eli kaksi voitettua erää tuovat voiton.

Kattavaan turnaushistoriikkiin voit tutustua tarkemmin kisan virallisten nettisivujen varsin mielenkiintoisessa historia-osioissa.

Wimbledon 2019: Live Stream & televisiointi

Wimbledonin televisiointi on tuttuun tapaan Eurosportin heiniä. Eurosport Playerissa voit itse valita, miltä kentältä haluat otteluita seurata, kun taas puolestaan pääkanavien puolella näytetään niin sanotusti ”kuumimmat matsit”.

Nouseeko Roger Federer jälleen kuninkaan tavoin valtaistuimelle, vai onnistuuko joku muu viemään maailman legendaarisimman tennisturnauksen nimiinsä? Se selviää heinäkuisen kaksiviikkoisen aikana!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut