Huikaisevaa! Wilma Murto selvisi tyylipuhtaasti MM-finaaliin!

Kalevan Kisat Wilma Murto Suomen Joukkue EM-kisat
Kuva: Getty Images

Wilma Murto oli suorastaan hurjalla päällä seiväshypyn karsinnoissa, sillä suomalainen ei pudottanut kertaan, vaan eteni vakuuttavasti MM-finaaliin.

Wilma Murto on ennakolta Suomen suurin mitalitoivo yleisurheilun MM-kisoissa, joten odotukset karsintaa olivat kovat. Murto ei paineita juurikaan tuntenut, vaan tekeminen oli vakuuttavaa heti ensimmäisestä hypystä lähtien.

Murto aloitti ylittämällä ensimmäisellään korkeuden 435. Tämän jälkeen puolestaan 450 meni helposti yli ensimmäisellä yrityksellä. Kun puhdas saldo jatkui myös seuraavassa korkeudessa, niin finaalipaikka oli jo käytännössä varma. Suomalaistähti ei kuitenkaan jättänyt mitään sattuman varaan, vaan Murto paineli heti seuraavalla hypyllään yli karsintarajana olleesta 465:stä.

Tämä tarkoitti sitä, että Murron jokainen yritys oli onnistunut karsinnoissa. Tämä lupaa todella hyvää keskiviikkona hypättävään MM-finaaliin, johon suomalainen lähtee varmasti maailmanmestaruus mielessään.

Valitettavasti muut suomalaishyppääjät jäivät karsintaan, sillä Saga Andersson ja Elina Lampela eivät onnistuneet ylittämään tarvittavia korkeuksia. Varsinkin Anderssonille karsinta oli jäätävä pettymys, sillä suomalainen jäi heti ensimmäisen korkeuteen. Lampela puolestaan ylitti 450, mutta harmittavasti 460 jäi haaveeksi hyvistä yrityksistä huolimatta.


Pelaajat: