Historiallinen ilta Budapestissa – Wilma Murto nappasi MM-pronssia!

Yleisurheilu yleisurheilijat Eurovision Sport Wilma Murto suomalaisurheilijat
Kuva: Getty Images

Yleisurheilun MM-kisoissa tehtiin upeaa urheiluhistoriaa, kun Wilma Murto otti Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen seiväshyppymitalin.

Unkarin Budapestissa käytävissä yleisurheilun MM-kisoissa tehtiin suomalaista urheiluhistoriaa myöhään keskiviikkoiltana, kun Wilma Murto ylsi naisten seiväshyppyfinaalissa pronssille.

Kyseessä on näet Suomen yleisurheiluhistorian kaikkien aikojen ensimmäinen seiväshyppymitali MM-tasolla. Murto johti kilpailua pitkään puhtaalla kirjanpidolla, kunnes hän pudotti riman ensimmäisen kerran korkeudessa 4,85, eikä hän lopulta korkeutta enää selvittänytkään, mutta komea 4,80 ylitys ensimmäisellä yrityksellä riitti MM-pronssiin.

Mainos alkaa:

Kultamitalista käytiin kova taisto, kun Australian Nina Kennedy ja Yhdysvaltain Katie Moon molemmat ylittivät 4,90 metriä viimeisellään. Kun kumpikaan ei onnistunut ylittämään seuraavaa korkeutta ja kun hyppyrekordit olivat muutenkin tasan, niin Kennedy ja Moon päättivät jakaa MM-kullan.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen MM-mitali sitten vuoden 2015 MM-kisojen, jolloin Tero Pitkämäki ylsi pronssille miesten keihäänheitossa. Edellinen naisten MM-mitali on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1995, jolloin Mikael Ingberg heitti naisten keihäskisassa niin ikään pronssille.

Wilma Murto ylittää 4,80 metriä ja nappaa MM-pronssia:

Tsekkaa myös: Hämmentävä jupakka Serie A:ssa – Frosinonen maalivahti Stefano Turati sai pelikiellon “jumalanpilkasta”


Pelaajat: