Käsittämätön suoritus! Wilma Murto hyppäsi uudella Suomen ennätyksellä Euroopan mestaruuteen!

Wilma Murto
Kuva: Getty Images

Wilma Murto avasi Suomen mitalitilin yleisurheilun EM-kisoissa, kun hän nappasi naisten seiväshypystä Euroopan mestaruuden.

Murto oli ennakkoon yksi mahdollinen mitalisti, mutta finaalissa oli monia muitakin mahdollisia ehdokkaita kärkikolmikkoon. Näin ollen jokaisessa korkeudessa taisteltiin isoista asioista, sillä pudotukset tulisivat näyttelemään suurta roolia.

Suomalaishyppääjä sai mainion startin finaaliin, sillä 440 meni yli ensimmäisellä. Seuraavassa korkeudessa Murto pudotti ensimmäisen, mutta kuittasi tämän toisella yrityksellä. Tämä kuitenkin tarkoitti sitä, että korkeuteen 465 lähdettiin 5. sijalta.

Tästä muodostui sitten finaalin vedenjakaja, sillä useat kilpailijat alkoivat pudottamaan rimaa. Tämä nosti Murron osakkeita rajusti, sillä nopea ylitys tarjoaisi mahdollisuuden mitaliin.

Suomalainen käytti upeasti sauman hyväksi ja venytti toisellaan yli korkeudesta 465. Kun Murron lisäksi ainoastaan kaksi hyppääjää pääsi yli tästä korkeudesta, niin suomalaishyppääjä varmisti EM-mitalin! Tämä oli kuitenkin vasta alkusoittoa.

Wilma Murto laittoi Suomen ennätyksen uusiksi

Murto joutui tämän jälkeen pelaamaan todellista uhkapeliä, sillä kilpakumppanit olivat mukana paremmilla sarjoilla. Ensimmäinen pudotus korkeudesta 470 tarkoitti sitä, että Murron oli jätettävä korkeus väliin ja kokeiltava korkeutta 475.

Hänen kylmäpäinen tekeminen palkittiin huikaisevalla tavalla, sillä Murto liiteli yli korkeudesta 475 ja hyppäsi samalla uuden Suomen ennätyksen.

Kun vauhtiin päästiin, niin Murtoa ei pidätellyt enää mikään. Nainen paransi välittömästi Suomen ennätystä uudelleen, kun 480 meni yli ensimmäisellä yrityksellä. Kilpakumppanit eivät tähän pystyneet, vaan joutuivat ensimmäisen yrityksen jälkeen jättämään korkeuden väliin. Riskipeli ei kannattanut, vaan Murto nappasi Euroopan mestaruuden.

Kuin kirsikkana kakun päälle, niin Murto tuli, näki ja ylitti vielä 485, joka sivuaa myöskin EM-kisaennätystä. Samalla suomalainen paransi Suomen ennätystä EM-finaalissa yli kymmenellä sentillä.

Murto hyppää uudella Suomen ennätyksellä EM-kultaan

Alla ylitykset korkeuksista 480 ja 485.


Pelaajat: