Jäätävä suoritus! Wilma Murto voitti Euroopan mestaruuden trillerimäisessä seiväsfinaalissa

Wilma Murto Suomen Joukkue EM-kisat
Kuva: Getty Images

Wilma Murto oli odotetun kova hallikisojen EM-finaalissa, kun suomalainen nappasi huikealla tavalla Euroopan mestaruuden.

Murto oli koko finaalin ajan aivan omalla varmuudellaan, sillä suomalaistähti eteni korkeuteen 475 puhtaalla sarjalla. 470 ylitys varmisti samalla jo mitalin, sillä ainoastaan kolme hyppääjää onnistui ylittämään korkeuden.

Suomalaisen sarja oli paras, joten muiden oli pakko ylittää vähintään korkeus 475 syrjäyttääkseen Murto mestarin tontilta. Slovenialainen Tina Šutej tässä onnistui, kun nainen meni komeasti korkeuden toisellaan yli.

Murto piti huimalla tavalla henkisen kanttinsa ja pysyi finaalissa mukana ylittämällä kolmannellaan korkeuden 475. Näin ollen ratkaisu siirtyi seuraavaan korkeuteen. Suomalainen painoi heti luun kurkkuun Šutej’lle, sillä Murto ylitti 480 ensimmäisellään ja otti tiukan otteen mestaruudesta.

Slovenialainen ei tästä toipunut, vaan riman nosto oli lopun alkua. Lopulta tilille tuli kolme perättäistä pudotusta ja Murto siunattiin Euroopan mestariksi.

Murto on tällä hetkellä kiistatta Euroopan paras seiväshyppääjä, sillä lauantaisen kullan lisäksi tilillä on viime kesältä ulkoratojen Euroopan mestaruus.


Pelaajat: