Aituri Wilfried Happion kimppuun hyökättiin juuri ennen kisaa – juoksi maansa mestariksi silmälappu päässä

Wilfried Happion käsittämätön juoksu

Wilfried Happion kimppuun hyökättiin ennen Ranskan mestaruuskisojen finaalia, mutta hän juoksi mestariksi loukkaantumisesta huolimatta.

Yleisurheilun Ranskan mestaruuskisoissa koettiin hätkähdyttävää draamaa, kun aitajuoksija Wilfried Happio joutui raukkamaisen hyökkäyksen kohteeksi vain 20 minuuttia ennen 400 metrin aitojen finaalia.

Happion kimppuun hyökättiin, kun hän oli lämmittelemässä stadionin ulkopuolella. Happion valmentajan mukaan, joku lähestyi hänen suojattiaan ja kysyi tältä onko hän Wilfried Happio. Kun Happio vastasi myöntävästi, kävi kyselijä hänen kimppuunsa ja löi häntä useita kertoja, ennen kuin Happion valmentaja ehti puuttua tilanteeseen.

Mediatietojen mukaan hyökkääjä saatiin kiinni ja pidätettiin.

Hyökkäyksen jälkeen Happio tunsi kipua vasemmassa silmässään, joten hän joutui väsäämään siihen siteen helpottaakseen kipua. Ranskalaisen RMC Sportin mukaan Happio yski verta vielä hetki ennen juoksua ja hänen nenänsä vuosi verta kilpailun jälkeen.

Happio osoitti kuitenkin valtavaa urheutta ja juoksi kilpailun silmälapun kanssa, eikä hän antanut hyökkäyksen haitata tahtia, sillä tuloksena oli etenkin olosuhteet huomioon ottaen aivan käsittämätön juoksu.

Happio voitti maansa mestaruudenajalla 48.57 ja rikkoi samalla myös heinäkuun yleisurheilun MM-kisojen rajan. Tämän lisäksi aika on myös Happion henkilökohtainen ennätys.

Juoksun jälkeen Happio ei halunnut puhua hyökkäyksestä.

– Tapaus on käsittelyssä. Kilpailun kannalta juokseminen on vaikeampaa yhden silmän kanssa. Olen iloinen, että rikoin MM-kisarajan. Fyysisesti olen kunnossa, hän sanoi.

Wilfried Happion kimppuun hyökättiin vain 20 minuuttia ennen Ranskan mestaruuskisojen finaalia:

Katso myös: USA:n mestaruuskisoissa rävähti – Sydney McLaughlin tykitti 400 metrin aitojen maailmanennätyksen