A-Leaguen kauden avausmaali syntyi koomisesti – Western United -pakin pelastusyritykset menivät aivan vihkoon

Western United

Western United päästi verkkoonsa uuden kauden ensimmäisen maalin ja maalin arkkitehtina oli puolustaja Tomoki Imai.

Australian jalkapallon pääsarja A-League pyörähti viikonloppuna käyntiin ja kausi avattiin Melbourne Cityn ja Western Unitedin kohtaamisella. Kauden avausmaalia saatiin odottaa lopulta 38. minuutille asti ja maali meni kotijoukkue Cityn tiliin.

Tosin maali kirjattiin United-pakki Leo Lacroix’n omaksi maaliksi. Erikoisen asian tästä tekee se, että Lacroix’ta ei voi suoranaisesti syyttää maalin synnystä. Oman maalin arkkitehti näet oli puolustaja Tomoki Imai. Hänkin kyllä yritti estää kaikella voimallaan maalin synnyn, mutta oikeastaan juuri siksi hän onnistui aiheuttamaan pallon maaliin menon.

Ensin Imai meni peittämään vastustajan puskua ja puskikin pallon suoraan ilmaan samalla, kun Unitedin maalivahti oli sukeltanut hänen takanaan pallon perään ja olisi ehtinyt sen torjumaan.

Pallo tippui takaisin kohti maaliviivaa ja kun maalivahti oli nyt poissa pelistä, niin Imai meni jälleen pallon perään ja Lacroix teki samoin. Kommunikaatio petti tilanteessa pahasti ja Imai pukkasi pallon Lacroix’n kautta sisään.

Vaikka pallo kävi maalissa vain hyvin lyhyesti, kun kolmas United-pelaaja siivosi sen äkkiä pois, oli ehditty kuitenkin todeta, että pallo kävi kokonaan maaliviivan huonommalla puolella Unitedin kannalta.

Western United -pakki Tomoki Imaita ei voi syyttää yrityksen puutteesta, mutta pupeltamiseksihan se lopulta meni:

Katso myös:


Joukkueet: