Wayne Rooney joutui Derbyssä myrskyn keskelle pelaamatta peliäkään – tuleva pelinumero närästää monia

Wayne Rooney

Wayne Rooney palaa Englantiin vasta tammikuussa, mutta on jo nyt useiden tahojen hampaissa. Hänen uusi pelinumeronsa on herättänyt paheksuntaa.

Wayne Rooney jättää tammikuussa MLS-liigan taakseen ja siirtyy Englannin Championshipissä pelaavan Derby Countyn riveihin. Hänen ensimmäiseen peliinsä uudessa seurassa on siis matkaa yhä kuukausien verran, mutta jo nyt Rooneyn ympärillä käy melkoinen kohina.

Rooneyn uusi pelinumero on aiheuttanut kosolti pahastuneita kannanottoja. Rooney tulee pelaamaan Derbyssä numerolla 32, joka on suora viittaus seuran pääsponsoreihin lukeutuvaan nettikasino 32Red:iin. Yhtiö tiettävästi maksaa myös osan Rooneyn palkasta.

Brittilehti Guardianin mukaan asiasta ovat aiemmin närkästyneet Derbyn kannattajat, jotka arvostelevat vedonlyöntiyhtiöiden tapaa markkinoida itseään jalkapallossa. Tämän lisäksi Englannin kirkon piispa Alan Smith on lehden mukaan huolestunut asiasta ja totesi, että julkisuuden henkilöiden tulisi miettiä tekojensa seuraksia.

Nyt Guardian kertoo, että maan tuore urheiluministeri Nigel Adams on liittynyt kritisoijien joukkoon. Hän toki toteaa lehdelle Derbyn ratkaisun olevan ovela, mutta pyytää seuran henkilöstöltä itsetutkiskelua ja että he pohtisivat ongelmapelaamisen vaikutuksia.


Pelaajat:
Joukkueet: