Pudotuspelipaikka ratkesi karulla tavalla NHL:ssä – Philadelphia otti tasatilanteessa veskarin pois ja Washington rankaisi

NHL Washington
Kuva: Getty Images

Osa joukkueista pelasi runkosarjan viimeisiä otteluita tiistain ja keskiviikon välisenä yönä NHL:ssä.

Esimerkiksi Itäisen konferenssin puolella varmistui viimeinen pudotuspelipaikka, kun Washington Capitals voitti Philadelphia Flyersin vieraissa numeroin 2-1. Kuten jo tiistaina spekuloimme, niin erikoinen kuvio toteutui, kun Philadelphia Flyers joutui ottamaan päätöserän lopussa maalivahdin pois tasatilanteessa.

Tämä lopulta johti siihen, että Washington Capitals onnistui iskemään tyhjiin ja varmisti osumalla paikan pudotuspeleihin. Tämä oli karu kohtalo Detroitille, joka oli tarvinnut Capsin tappion ottelusta. Eli Detroitille olisi riittänyt myös se, että Flyers voittaa taiston jatkoajalla tai rankkareillakin, mutta sitä ei koskaan nähty, kun joukkue nappasi tasatilanteessa maalivahtinsa pois.

Mainos alkaa:

Näin ollen pitkään avoinna olleen pudotuspelipaikan kohtalo ratkesi ja Washingtonin kausi jatkuu pudotuspeleissä New York Rangersia vastaan.

Koomisinta – tai traagisinta – koko episodissa oli se, että jo hetkeä aiemmin Detroit tasoitti oman ottelunsa Montrealia vastaan 3 sekuntia ennen päätössummeria syntyneellä osumalla, joten edes voitto ei olisi pelastanut Flyersia. Tämä tieto ei kuitenkaan mitä ilmeisimmin ollut ehtinyt Flyersin vaihtopenkille saakka.

Yön kierroksella ratkesi myös se, että Florida Panthers kohtaa pudotuspeleissä Tampa Bay Lightninigin, kun taas Boston Bruins saa vastaansa Toronto Maple Leafsin. Suomalaisten tähdittämä Carolina Hurricanes puolestaan kohtaa New York Islandersin.

Philadelphia otti maalivahdin pois tasatilanteessa NHL:ssä


Joukkueet: