Washington Redskins vaihtaa nimensä – 61-vuotias mies on jo vuosia kytännyt tilaisuutta rahastaa vaihdoksella

Washington Redskins / Pallomeri.net

NFL-seura Washington Redskins tiedotti vaihtavansa seuran nimen ja logon. Vaihto voi osoittautua ongelmalliseksi lukuisien patenttihakemusten vuoksi.

Washington Redskins ilmoitti maanantaina vaihtavansa seuran nimen ja logon. Seuran intiaaniaiheinen nimi ja logo ovat herättäneet paheksuntaa jo pitkään, mutta viime aikoina virinnyt keskustelu seurojen rasistisiksi koetuista nimistä ja logosta sai aikaan viimeisen niitin, sillä tällä kertaa myös seuran pääsponsorit ovat liittyneet kuoroon.

61-vuotiaalle Virginiassa asuvalle kiinteistövälittäjä Martin McCauleylle seuran ilmoitus oli musiikkia korville. McCauley on näet odottanut tätä hetkeä jo vuodesta 2014 lähtien. Silloin McCauley aloitti mahdollisten korvaavien nimien patentoinnin. Seuran tiedotteen myötä McCauley pisti vielä lisää tuulta purjeisiinsa ja laittoi lisää hakemuksia sisään. Mediatietojen mukaan McCauleyn nimissä on nyt kaikkiaan 44 eri nimivaihtoehtoa. Rahaa tähän on palanut mediatietojen mukaan noin 20 000 dollaria.

Yhdysvaltojen lain mukaan nimillä ja tavaramerkeillä on tehtävä myös jotain, jos ne aikoo pitää. McCauley on varautunut myös tähän ja on teettänyt fanituotteita jokaiselle omistamalleen ”seuralle”. Hän aikoo myös turvata selustaansa pistämällä pystyyn lippupalloliigan, jossa rekisteröityjä nimiä käytettäisiin.

Mainos alkaa

McCauleyn tavoitteena on luonnollisesti rahastaminen Redskinsin kustannuksella. Muutoin McCauleyn asema saattaisi olla hatarampi, mutta Redskins on tällä hetkellä valtavan julkisen paineen alla, joten muutos olisi hyvä saada tehtyä ennen NFL-kauden alkua. Aika siis saattaa olla McCauleyn puolella, jos hän on onnistunut lukitsemaan juuri sen nimen, jonka Redskins haluaa, sillä NFL-kauden on määrä alkaa 10. syyskuuta.

Tsekkaa myös: Manchester City voi huokaista helpotuksesta – CAS kumosi europannan ja pienensi sakkoja