WADA:n komitea suosittelee Venäjälle neljän vuoden pannaa kaikesta urheilusta

WADA:n komitea suosittelee Venäjälle neljän vuoden pannaa kaikesta urheilusta

Maailman antidopingtoimisto WADA:n komitea suosittaa Venäjälle neljän vuoden pannaa kaikesta urheilusta dopingtestausdatan manipuloinnista.

Maailman antidopingtoimisto WADA:n komitea suosittaa, että Venäjälle langetettaisiin neljän vuoden panna urheilukilpailuihin. Komitea tutki Venäjän toimittamaa dopingdataa ja totesi, että datan joukossa on poistettuja tai muutettuja tietoja.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että peräti satojen satojen positiivisten dopingtestien tiedot olisi poistettu tiedoista.

–  Moskovan data ei ole kaiken kattavaa eikä täysin autenttista. Tämä on erittäin vakava osoitus datan autenttisuutta koskevien määräysten toteuttamatta jättämisestä, komitean raportissa todetaan.

WADA päättää Venäjän kohtalosta 9. joulukuuta. Jos päätös on komitean suosituksen mukainen, Venäjä ei voi osallistua joukkueillaan suuriin urheilukisoihin neljän vuoden aikana eikä myöskään isännöidä suuria urheilutapahtumia.

Päätös tarkoittaisi myös sitä, ettei Venäjä voisi osallistua ensi kesän jalkapallon EM-kisoihin saati isännöidä turnausta, kuten tarkoitus olisi.

– Jos suurkilpailun järjestelyoikeus on jo myönnetty Venäjälle, tuosta oikeudesta on luovuttava ja tapahtuma siirrettävä toiseen maahan, paitsi jos tuo on laillisesti tai käytännöllisesti mahdotonta. Lisäksi Venäjä ei voi hakea vuoden 2032 kesäolympialaisia ja -paralympialaisia, raportissa suositellaan.

Tsekkaa myös: Kirill Kaprizov teki hävyttömän häkin KHL:ssä – kiekko pesään maalin takaa

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut