WADA ei antanut armoa – Venäjä sai neljän vuoden kilpailukiellon dopingskandaalin vuoksi

WADA / Pallomeri.net

Maailman antidopingtoimisto WADA on tehnyt kovan ratkaisun Venäjän dopingskandaalia koskevassa asiassa ja langetti maalle neljän vuoden kilpailukiellon.

Maailman antidopingtoimisto WADA teki tänään päätöksen Venäjän dopingskandaalista. WADA on päättänyt yksimielisesti toimia tutkintakomiteansa suosittelemalla tavalla ja sulkea Venäjän neljän vuoden ajaksi isoista kansainvälisistä urheilutapahtumista, eli käytännössä olympia- ja MM-kisoista.

Päätös tarkoittaa, että eri lajien MM-kisoihin ja Tokion sekä Pekingin olympiakisoihin pääsevät vain sinne kelpuutetut venäläisurheilijat, jotka esiintyvät kisoissa neutraalilla statuksella ilman kansallistunnuksia. Vastaava tilanne on nähty muun muassa useissa yleisurheilun arvokisoissa ja Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

Venäjällä ei myöskään järjestetä suuria kansainvälisiä urheilutapahtumia. Päätös ei vaikuta Venäjän osallistumiseen ensi kesänä järjestettäviin jalkapallon EM-kisoihin tai Pietarissa pelattaviin otteluihin. Tämä johtuu siitä, ettei Euroopan jalkapalloliitto UEFA kuulu WADA:n piiriin.

Mainos alkaa

Venäjällä on kolme viikkoa aikaa valittaa päätöksestä.

Tsekkaa myös: Video: Huima tyrmäys UFC:ssä – Makhmud Muradov pamautti hirmuisen moukarin


Joukkueet: