WADA:n puhemies: Pietari pysyy jalkapallon EM-kisojen isäntäkaupunkina

WADA:n puhemies: Pietari pysyy jalkapallon EM-kisojen isäntäkaupunkina

WADA päättää joulukuussa Venäjää koskevista sanktioista, mutta ilmoittaa nyt, ettei Pietarin EM-kisaisännyys olekaan uhattuna.

Maailman antidopingtoimsto WADA:n hallitus päättää joulukuun 9. päivänä langettaako järjestö Venäjälle erittäin ankaran neljän vuoden pannan. WADA:n komitea totesi rangaistusta suositellessaan, että tämän tulisi koskea myös urheilukilpailujen isännöintiä.

Koska komitea suositteli, että mahdollinen panna koskisi ”kaikkea urheilua”, niin luonnollisesti tämän oletettiin koskevan myös ensi kesän jalkapallon EM-kisoja. Pietari on yksi EM-kisojen kisakaupungeista. WADA tarkensi lausuntoaan ja vahvisti, että tuli Venäjälle pannaa tai ei, niin EM-kisat pelataan suunnitellusti.

– Jalkapallon EM-kisat eivät ole MM-kisat tai monen eri lajien kilpailut vaan pikemminkin yhden lajin alueellinen tai yhden mantereen urheilutapahtuma. Siksi tämä suositus ei vaikuta EM-kisoihin, totesi WADA:n puhemies James Fitzgerald uutistoimisto AP:lle.

Pietarissa on määrä pelata neljä peliä mukaan lukien puolivälierä. EM-kisojen lisäksi kaupungissa pelataan myös Mestarien liigan finaali vuonna 2021, mutta mahdollinen rangaistus ei uhkaa myöskään tätä.

 

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut