Hämmentävä reilu kymmenminuuttinen Veikkausliigassa – VPS:lle tuomittiin kolme rankkaria ja peli kääntyi

EIF-VPS kolmas rankkari

Tammisaaressa todistettiin harvinaista tapahtumaketjua, kun VPS:lle tuomittiin peräti kolme rankkaria kolmeentoista minuuttiin.

Viime sunnuntain Veikkausliiga-kierroksella nähtiin tapahtumaketju, jollaista tuskin on kovin montaa kertaa aiemmin nähty. Ottelussa Ekenäs IF:n ja Vaasan Palloseuran välillä näet tuomittiin vieraille peräti kolme rangaistuspotkua vaivaisen kolmentoista minuutin sisään.

Tämä oli myös, kuten olettaa sopii, ottelun kannalta käänteentekevä ajanjakso. EIF oli mennyt 63. minuutilla johtoon 1-0, kun vain viittä minuuttia myöhemmin alkoi tapahtua yksinomaan kotijoukkueen kenttäpäädyssä.

Mainos alkaa:

68. minuutilla tuomittiin siis ensimmäinen rankkari, jonka seurauksena EIF:n Abdoulaye Kantelle nostettiin toinen varoitus ja hänet ajettiin pelistä ulos. VPS:n Mads Borchers otti vetovastuun ja hautasi pallon varmasti vasempaan alapesään.

Vain viittä minuuttia myöhemmin oli jälleen vierasjoukkueen pelaaja katollaan rangaistusalueella ja erotuomari vei pallon pilkulle. Lopputulos oli kutakuinkin identtinen. Borchers asettui vetämään rankkaria ja pamautti sen tismalleen samaan kulmaan kuin edellisenkin. Näin peli oli kääntynyt 2-1-vierasjohdoksi vain 12 minuuttia EIF:n avausmaalin jälkeen.

Kuusi minuuttia eteenpäin ja jälleen erotuomari osoitti pilkkua. Jos aiemmista rankkareista voi löytää vasta-argumentinkin, niin kolmas ei jättänyt epäselvyyksiä, sillä EIF-vahti Ramilson Almeida kampitti vastustajan aivan päivänselvästi maalinedustalla. Huvittavaa kyllä, rankkarituomioista selkein johti myös ainoaan epäonnistumiseen.

Jostain syystä Borchersia ei päästetty hakemaan hattutemppua, vaan pilkulle komennettiin Gleofilo Vlijter. Hän antoikin epähuomiossa EIF:lle vielä mahdollisuuden tulla peliin ampumalla pallon taivaan tuuliin. EIF ei kuitenkaan alivoimaisena enää kyennyt hanttiin laittamaan, vaan pisteet lähtivät Vaasaan lukemin 2-1.

Tammisaaressa nähtiin jotain hyvin harvinaista, kun VPS:lle tuomittiin kolme rankkaria kolmeentoista minuuttiin:

Katso myös: Näin tehdään Veikkausliiga-uran avausmaali tyylillä! – Djoully Nzoko, 16, tälläsi jäätävän kaukolaukauksen


Joukkueet: ,