Voittaako Vegas Golden Knights toisen NHL-mestaruuden?

Vegas Golden Knights
Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights aloitti NHL-uran vahvasti, koska jo ensimmäisellä kaudella joukkue pääsi aina Stanley Cup -finaaliin asti. Vaikka mestaruutta ei tullutkaan, niin he saavuttivat suuren suosion. Voitto tuli ensimmäisen kerran vuonna 2023, ja menestystarina odottaa jatkoa. 

NHL on sarja, jossa jokainen jääkiekkolija haaveilee pelaavansa joku päivä. Pärjääminen siinä vaatii kovaa työtä, taitoa ja onnea. Joukkueen on oltava vahva ja toimittava yhteen sekä osoittaa todellista kestävyyttä. Toinen NHL-mestaruus Vegas Golden Knightsille olisi varmasti suuri saavutus. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja on mielenkiintoista nähdä mihin joukkueen tulevaisuus kehittyy tulevalla kaudella.

Onko Vegas Golden Knights vahva haastaja seuraavan NHL-mestaruuden tavoittelussa?

Vegas Golden Knights on osoittanut vahvuutensa NHL:ssä siitä lähtien, kun liittyi sarjaan kaudella 2017-2018. Joukkue on herättänyt mielenkiintoa alusta asti jääkiekkokaukalossa. Vain kuudessa vuodessa joukkue on saavuttanut menestyksen mistä moni muu NHL-joukkue joutuu vain haaveilemaan. 

Heillä on vahva joukkue, jossa valmennus toimii ja pelaajat ovat alansa parhaita. Pelityyli on nopeaa ja hyökkäävää, mikä tekee joukkueesta vaarallisen vastustajan. Vegas Golden Knights toimii joukkueena hyvin yhteen, mikä antaa sille loistavat mahdollisuudet selviytyä pitkälle pudotuspeleissä. 

Vaikka takana on loistava kausi, niin selvää on se että ensi kaudella Florida Panthers tulee tekemään kaikkensa mestaruuden eteen. Edellisellä kaudella Vegas Golden Knights voitti finaalisarjan joukkuetta vastaan 4-1, joten tappiota ei ole varmasti tuntunut hyvältä. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että NHL on todella kova sarja ja mukana on todella kovia joukkueita. 

Tulevalla kaudella runkosarjassa päästään seuraamaan 1 312 jännitysten täyteistä ottelua kaudella 2023-2024. Kovana vastuksena mukana viime vuoden finaalijoukkueiden lisäksi ovat muun muassa Dallas Stars, Carolina Hurricanes ja Edmonton Oilers. 

Miten Vegas Golden Knights pärjää tulevalla NHL-kaudella?

Vegas Golden Knights on joukkue, joka on osoittanut kilpailukykynsä vain muutamassa vuodessa tässä sarjassa. Viime kausi oli todella vahva ja joukkue oli ylivoimainen finaalisarjassa Florida Panthersia vastaan. Viidennessä finaalissa kotikentällä voitto tuotiin kotiin murskalukemin 9-3. 

Todellisia onnistujia viime kaudella olivat muun muassa Mark Stone ja Nicolas Hague, jotka onnistuivat tekemään maalit tärkeissä otteluissa ja tilanteissa sekä käänsivät tilanteen Vegasin kannalta voiton puolelle. Joukkueen kivijalkana voidaan pitää lähes sen perustamisesta asti mukana olleita pelaajia: Jonathan Marchessault, William Karlsson, Shea Theodore, Reilly Smith, Brayden McNabb ja William Carrier. 

Kokonaisuuden joukkueessa täydensi vuonna 2022 päävalmentajaksi hankittu Bruce Cassidy, jonka johdolla saavutettiin välittömästi mestaruus. Vuosien varrella mukaan on saatu varsinaisia löytöjä kuten Chandler Stephenson. Ensimmäisellä kaudella tehopisteet olivat 35 ja nyt jopa 65. Toinen pelaaja, jota kannattaa seurata on joukkueen puolustaja Alec Martinez. 

Tätä kokoona panoa katsoessa voi todeta, että Vegas Golden Knights omaa kaikki mahdollisuudet pärjätä myös ensi kaudella. Toivotaan vain, että säästytään loukkaantumisilta ja suorityskyky saadaan pidettyä yllä läpi kauden.  

Vegas Golden Knightsin tie kohti toista NHL-mestaruutta

Tulevalla kaudella mestaruutta ei ole vielä jaettu. Vahvoja ehdokkaita ovat muun muassa Edmonton Oilers, Maple Leafs, Tampa Bay Lightning, Los Angeles Kings ja Dallas Stars. Vegas Golden Knightsin vahvuus on joukkueen valmennuksessa sekä he ovat onnistuneet saamaan erinomaisen tasapainon kokeneiden ja nuorten lupaisten välillä. 

Tällä paketilla joukkue on valmis taistoon uudella kaudella selviytyäkseen ensin pudotuspeleistä ja taistellakseen paikan finaaliin muita vahvoja NHL-joukkueita vastaan. Ensimmäinen Vegas Golden Knightsin kotiottelu on 10. lokakuuta Seattle Krakenia vastaan. Edessä on pitkä ja mielenkiintoinen kausi, joka voi tuoda eteen mitä vain. 

Selvää on se, että kukaan vastustajista ei tule antamaan mestaruutta Vegas Golden Knightsille ilman kovaa taistoa! 


Joukkueet: