Suomalainen MM-mitalisti sai neljän vuoden dopingpannan – selitti käryä humalaisella sekaannuksella

voimannosto ex mm-mitalisti dopingkäry / Pallomeri.net
Voimannostoliitto tiedottaa, että MM-mitalisti Teija Hakala on saanut neljän vuoden kilpailukiellon. Hakala selitti käryä erikoisella tavalla.Suomen Voimannostoliitto tiedottaa, että Viialan Virin Teija Hakalan saama neljän vuoden mittainen kilpailukielto pysyy voimassa. Hakala on se MM- että SM-mitalisti yli 40-vuotiaiden naisten sarjassa. Hän valitti saamastaan tuomiosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka päätti pitää kilpailukiellon voimassa.

Voimanostoliitto oli asettanut urheilijan kilpailukieltoon syksyllä 2019 tahallisesta dopingrikkomuksesta. Kilpailukiellossa oli otettu huomioon Suomen urheilun eettisen keskuksen asettama väliaikainen toimintakielto. Kilpailukielto on nyt voimassa 24. maaliskuuta 2023 asti. Hakala kärysi 25. helmikuuta 2019, jolloin hänen antamansa dopingnäyte sisälsi klenbuterolia.

Valituksessaan oikeusturvalautakunnalle Hakala perusteli käryään sillä, että hän oli vahingossa juonut toisen henkilön viinilasista. Nainen sanoi olleensa vahvassa humalatilassa. Tilanne oli Hakalan valituksen mukaan päässyt tapahtumaan, kun toinen henkilö oli sekoittanut viiniinsä klenbuterolia sillä aikaa, kun hän oli käynyt vessassa. Kun Hakala palasi, toinen henkilö meni vessaan ja tällöin Hakala joi väärästä lasista.

Lautakunnan mukaan molempien henkilöiden selitykset ovat yhdenmukaisia, mikä viittaisi tahattomuuteen. Hakala oli kuitenkin Suekille todennut, että hän oli ymmärtänyt juoman sisältäneen hänelle sopimatonta ainetta. Hakala ei kuitenkaan maininnut asiasta, kun hänet oli testattu kaksi vuorokautta viinin juomisen jälkeen.

Oikeusturvalautakunta päätyi ratkaisussaan siihen, että kyse oli tahallisesta dopingin käytöstä ja että rangaistus on linjassa vastaaviin muihin tapauksiin verrattuna.

Mainos alkaa

Lue myös: FC Honka joutui lopettamaan palkanmaksun – pahassa pulassa oleva Veikkausliiga pyytää valtiota hätiin