Vitesse sai rankan pisterangaistuksen ja putoaa pääsarjasta – syynä Roman Abramovitshin rahat

Roman Abramovitsh (Vitesse)

Hollannissa nähty 35 vuoden yhtäjaksoinen pääsarjaputki päättyy tähän kauteen, sillä Vitesse putoaa ankaran pisterangaistuksen myötä.

Vitesse putoaa Hollannin Eredivisiestä ja joutuu ottamaan vauhtia sarjaporrasta alempaa ensimmäisen kertaa 35 vuoteen. Seuran kohtalo sinetöityi neljä kierrosta ennen loppua, koska Hollannin liitto lätkäisi seuralle kovan pisterangaistuksen.

Vitesseltä lähti peräti 18 pistettä, joten kun joukkue oli kerännyt kauden aikana vain 17 pistettä, on se tällä hetkellä Eredivisien jumbona –1 pisteellä.

Mainos alkaa:

Koska Vitessen kausi on ollut huono, niin putoaminen oli joka tapauksessa todennäköinen kohtalo, sillä ennen rangaistustakin oli karsijan paikalle matkaa seitsemän pistettä, mutta rangaistuksen jälkeen asiasta ei ole enää mitään epäselvyyksiä.

Kovan rangaistuksen syy on se, ettei seura ole ollut täysin rehellinen suhteestaan entiseen Chelsea-omistaja Roman Abramovitshiin. Seura oli kiistänyt kaikki epäilykset Abramovitshin rahoituksesta, vaikka Abramovitshin aikana Chelsea käyttikin Vitesseä reservijoukkueenaan.

Nyt on kuitenkin paljastunut, että Abramovitsh rahoitti vähintään 117 miljoonalla eurolla seuran bulvaaniomistajia, eli ensin Merab Jordania ja myöhemmin Aleksander Chigirinskya.

Käytännössä siis Abramovitsh omisti sekä Chelsean että Vitessen, mikä on Euroopan jalkpalloliitto UEFA:n sääntöjen mukaan ankarasti kielletty. Lisäksi Hollannin jalkapalloliitto suuttui siitä, että Vitessen todellisia omistuskuvioita on ilmiselvästi yritetty hämärtää.

Tsekkaa myös: Lumikaaos keskeytti futispelin Sveitsissä – fanit ampaisivat kolaushommiin ja peli pääsi jatkumaan


Joukkueet: