Kuva: MM-ralli sai Viron majoitusyrittäjät ahneeksi – vanhat varaukset peruttiin ja hinnat nousivat pilviin

Rovaniemi mm-ralli / Pallomeri.net

Virossa järjestetään syyskuusa maan historian ensimmäinen MM-ralli. Uutinen sai Tarton alueen majoitusyrittäjät ahneiksi ja nostamaan hintoja.

Viro saa järjestettäväkseen ensimmäistä kertaa maan historiassa rallin MM-sarjan osakilpailun, kun syyskuun alussa on määrä ajaa ensimmäinen MM-ralli koronatauon jälkeen.

Rallin huoltoparkki sijaitsee Tarton kaupungissa Etelä-Virossa. Historiallinen tapahtuma on saanut paikalliset majoituasalan yrittäjät opportunistiselle tuulelle, sillä hinnat ovat yhtäkkiä nousseet monikymmenkertaisiksi.

Mainos alkaa

Vielä muutama viikko sitten Tartosta hyvän majoituksen pystyi löytämään muutamalla sadalla eurolla kolmeksi yöksi. Nyt samankaltaisista majoituksista pyydetään jopa yli 6 500 euroa. Esapekka Lapin asioita hoitava Harri Niskanen twiittasi asiaan liittyen kuvakaappauksen Booking.comin sivuilta.

Ahneinta tilanteessa on, että majoitukset ovat peruneet aiempia varauksia ja nostaneet sen jälkeen hintoja järjettömästi. Asian havaitsi muun muassa MM-sarjaa pitkään kiertänyt valokuvaaja Colin McMaster.

– MM-sarja on julkaissut uuden kalenterin loppukaudeksi ilman mitään ohjeita vielä tähän mennessä katsojille ja median osallistumiselle. Sillä aikaa Viron hotellien pitäjät ja muut majoittajat ovat peruneet aiempia varauksia ja myyneet uudestaan samat huoneet nostettuaan hintoja. Toivon todella, että nämä ahneet ihmiset polttavat näppinsä, hän kirjoittaa.

McMaster kiinnittää huomiota faktaan, jota yrittäjät eivät selvästikään ole tulleet ajatelleeksi, sillä WRC-promoottori, FIA saati Viron MM-rallin järjestäjät eivät ole vielä julkistaneet tarkkoja ohjeita, miten MM-ralli järjestetään katsojien suhteen.

Viron MM-ralli on määrä järjestää 4.-6. syyskuuta.

Historiallinen MM-ralli sai Tarton alueen majoitusyrittäjät ahneiksi:

Lue myös: Kärppien pitkäaikainen bussikuski menetti työkykynsä kesken kauden – koronavirus pilasi joukkueen upean eleen