Vincent Kompany jättää Manchester Cityn – siirtyy kasvattajaseuransa pelaajavalmentajaksi

Vincent Kompany

Manchester Cityn kapteeni Vincent Kompany jättää seuran 11 vuoden jälkeen, kun edessä on paluu kasvattajaseura Anderlechtiin.

Kompany on ollut Cityn kasvot koko seuran nousukiidon ajan, sillä toppari on omalla periksiantamattomuudellaan johtanut joukkonsa menestykseen. Kompanyn City-ura ei olisi voinut juurikaan tyylikkäämmin päättyä, sillä kausi päättyi FA Cupin voittoon. Samalla varmistui se, että Citystä tuli englantilaisen jalkapallohistorian ensimmäinen joukkue, joka voittaa saman kauden aikana kolme isointa kansallista kilpailua (Valioliiga, FA Cup ja Liigacup).

Kompanyn viimeinen suuri teko nähtiin Valioliigan toiseksi viimeisellä kierroksella, kun toppari ratkaisi huimalla kaukolaukauksella 1-0-voiton Leicesteristä. Tuo osuma oli lopulta ratkaisevassa osassa mestaruustaistelussa.

City oli kiinnostunut tekemään Kompanyn kanssa uuden jatkosopimuksen, mutta belgialainen halusi palata takaisin kotiin. Nimittäin toppari pelaa ensi kaudella Anderlechtissä, josta Kompany debytoi jo 16 vuotta sitten. Kompanyn rooli Anderlechtissä ei ulotu pelkästään pelaamiseen, sillä mies ottaa roolia myös seuran valmennuksesta.

Vincent Kompany siirtyy Anderlechtiin

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!


Pelaajat:
Joukkueet: