Ville Peltonen haastaa Lausannen oikeuteen – ”Täysin absurdi tilanne”

valmentajamarkkinoilla Ville Peltonen / Pallomeri.net

Ville Peltonen sai potkut Sveitsin liigan Lausannelta helmikuun lopulla täysin yllättäen. Nyt potkuja aletaan setviä oikeudessa.

Sveitsiläislehti Le Matin uutisoi, että Ville Peltonen joutuu viemään sveitsiläisseura Lausannen oikeuteen, sillä osapuolilla on täysin eriävät näkemykset yhteisen polun päättymisestä.

Peltonen sai helmikuun lopulla yllättäen potkut, kun seurajohto vapautti hänet tehtävistään vain kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä, vaikka Lausanne oli kiinni playoff-paikassa. Vielä oudommaksi potkut tekee se, että viime vuoden joulukuussa Peltonen sutaisi nimensä alle kaksivuotiseen jatkosopimukseen.

Mainos alkaa

Sveitsissä on tavattu toimia siten, että kun päävalmentaja vaihdetaan, hänet otetaan pois vetovastuusta, minkä jälkeen neuvotellaan sopimuksen ulosostamisesta., mutta Lausanne toimi toisin.

– Täysin absurdi tilanne. Lausanneen tuli ulkomaalaiset omistajat, jotka eivät tiedä, miten Sveitsissä asiat toimivat. Sveitsissä on määrätyt lait ja niiden mukaan mennään. Kaikki muut seurat Sveitsissä olisivat sopineet asian nopealla aikataululla, sanoo Peltosen agentti Juho Sintonen Iltalehden haastattelussa.

Le Matin haastatteli Lausannen puheenjohtajaa Patrick de Preuxia ja seuran lakimiestä Christophe Piguetia, joiden mukaan Peltonen on hyllytetty edustusjoukkueen valmentamisesta, kun taas Peltoselle suuntaan kyse oli selkeistä potkuista.

– Seura väittää, että hänet on hyllytetty, mitta siitä ei ole kukaan sanonut mitään suullisesti tai kirjallisesti kenellekään, toteaa Sintonen.

Lausannen mukaan Peltonen saa palkkansa jatkossakin.

– Peltoselle on ilmoitettu niin, mutta vasta useita viikkoja potkujen jälkeen, kun seura sai meiltä kirjallisen huomautuksen. Päämiehelleni ilmoitettiin, että ”olet saanut potkut”. Yleensä sitten neuvotellaan ja sovitaan lähdön ehdoista, mutta mitään sellaista ei ollut. Vaikka olimme valmiita siihen, paljastaa Peltosta edustava lakimies Pierre Ducret Le Matinille.

Sveitsin urheilulakiin erikoistunut lakimies Alexandre Zen-Ruffinen sanoo Le Matinille, että hyllytyksellä ja potkuilla on rahallisesti iso ero.

– Jos hyllytät valmentajan tai otat hänet pois joukkueesta, sopimus on edelleen voimassa ja maksat hänelle kuukausipalkkaa. Jos taas annat hänelle välittömästi potkut, kaikki sopimuksessa olevat ehdot erääntyvät maksettavaksi. Lisäksi sinun on maksettava hänelle korvaus, joka vaihtelee yhdestä kuuden kuukauden palkkaan irtisanomisen töykeyden mukaan, hän kertoo.

Peltosen leiri hakee nyt potkujen mukaista kertakorvausta sekä kompensaatiota Sveitsin lain vastaisista potkuista.

Lue myös: Venäläislehti julkisti KHL:n palkkakuninkaat – listalla 6 suomalaista