C More: Ville Nieminen paljasti sisäpiiritietoa – ”KHL-kausi päättyy tänä viikonloppuna”

Ville Nieminen C More / Pallomeri.net

C Moren asiantuntija Ville Nieminen kertoi kanavan uudessa Urheilusuora-ohjelmassa saaneensa tiedon, että KHL-kausi tullaan päättämään kesken.

KHL:n johto ilmotti tiistaina, että liigan pudotuspelit pysyvät jäissä ainakin 10.4. asti. C Moren kiekkoasiantuntija Ville Nieminen paljasti kanavan uudessa Urheilusuora-ohjelmassa saamaansa sisäpiiritietoa, jonka mukaan tuoreet koronavirusennusteet ovat muuttaneet äänen jopa itsepintaisesti vastaan haranneen KHL-johdon kellossa.

– Sarja loppuu tämän viikonlopun aikana, Nieminen totesi ohjelmassa.

KHL on saanut paljon kritiikkiä osakseen siitä, että liiga on uppiniskaisesti yrittänyt taistella tuulimyllyjä vastaan ja jatkaa kauttaan, vaikka koko muu urheilumaailma on päättänyt toisin. Niemisen mukaan syy löytyy liigan isokenkäisistä ja voimakastahtoisista taustahahmoista.

– SKA:n omistaja Roman Rotenberg pyörittää Venäjän jääkiekkoilua. Hänen joukkueensa on tällä hetkellä kuumin joukkue: ja he ovat suosikki ja ykköshevonen voittamaan KHL:n. Hänen halunsa voittaa ohjaa tätä keskustelua paljon, Nieminen väitti.

Useat ulkomaalaispelaajat ovat tehneet jo omat johtopäätöksensä ja matkustaneet takaisin kotimaihinsa. Nieminen spekuloi, että liigan johtoportaan piittaamattomalta vaikuttava asenne ei liiemmin lisää innostusta lähteä Venäjälle pelaamaan.

– Varmaan moni suomalainen miettii myös tämän jälkeen, minkälaista siellä Venäjällä on olla, ja myös ruplan kurssi tulee todennäköisesti putoamaan, Nieminen pohti.

Niemisen ajattelua tuki samassa ohjelmassa vierailleen Vitjaz-pelaaja Pekka Jormakan lausunto liigan mentaliteetista.

– Olen lukenut kommentteja, joissa sanotaan, että mestaruus pitää ratkaista hinnalla millä hyvänsä suunnilleen, niin kyllä se aika karulta kuulostaa. Jokerit teki ihan oikean ratkaisun. Jos kukaan muukaan ei pelaa, miten he pelaavat? Se on erikoista, Jormakka sanoi.

Pelaajat: