Suomalaishyökkääjä Ville Järveläinen kruunasi huiman kautensa jäätävällä tavalla – takoi hattutempun ja piti joukkueensa sarjassa

Ville Järveläinen

Suomalaiskiekkolija Ville Järveläinen pelasi sensaatiomaisen kauden Saksan DEL2-liigassa, sillä mies laittoi sarjan maaliennätyksen uusiksi.

29-vuotias Järveläinen on pelannut viime vuodet hieman tutkan ulkopuolella, sillä mies on edustanut Saksan DEL2-liigassa pelaavaa Bayreuthia. Näin ollen Suomessa ei välttämättä ole aivan tietoisia siitä, millaista jälkeä hyökkääjä on sarjassa takonut.

Tällä kaudella Järveläinen laittoi kuitenkin kaikki tilastot aivan omalle levelille, koska runkosarjassa syntyi 52 otteluun tehot 43+33. Maalimäärä on sarjan uusi ennätys. Mies itse antaa krediittejä myös ketjun muille pelaajille nappionnistumisesta.

– Iso vastuu ja hyvät ketjukaverit ovat se isoin syy huippukauteen, Järveläinen summasi Pallomeri.netille.

Suomalaishyökkääjän tehot eivät lopulta vieneet Bayreuthia pudotuspeleihin, vaan joukkue joutui karsimaan putoamista vastaan. Onneksi seura pystyi luottamaan karsinnoissakin tuttuun sankariinsa, sillä Järveläinen oli jälleen kaukalossa aivan pitelemätön. Mies painoi 12 otteluun tehot 13+7. Putoamispeikko ei ainakaan Järveläisen peliesityksiin vaikuttanut ja sen huomasi todellakin pisteistä.

– Eipä se oikein vaikuttanut. Tietysti isoista asioista pelataan, koska niiden kohdalla, jotka seurassa jatkavat kyseessä on ensi kauden pelipaikka. Mutta ei ne ”paineet” ainakaan itelleni vaikuttanut negatiivisesti, Ville Järveläinen toteaa.

Sarjapaikan varmistaneessa ottelussa Järveläinen nosti seuransa yksin voittoon, sillä hyökkääjä osui päätöserässä kahdesti ja nosti Bayreuthin jatkoajalle. Heti jatkoajan alkuun Järveläinen kiskaisi hattutempunsa täyteen ja varmisti 4-3-voiton.

Järveläisen tilastot DEL2-liigasta ovat mykistävää luettavaa, sillä 248 ottelussa on syntynyt tehot 132+150. Myös ensi kaudella Saksassa päästään nauttimaan Järveläisen otteista, sillä miehellä on pitkä sopimus tehtynä Bayreuthin kanssa.

– Mulla on kolmen vuoden sopimus tänne, eli täällä jatketaan – ja toivottavasti vielä pitkään.

Monelle DEL2-liiga saattaa olla hieman tuntemattomampi sarja, mutta kyseessä on todellakin laadukas taso.

– Vaikea verrata Suomen tasoon, kun en ole kuuteen vuoteen pelannut Suomessa. Mutta varmaankin johonkin Liigan ja Mestiksen väliin. Kiekko on paljon hyökkäysvoittoisampaa täällä eikä niin organisoitua viisikkotasolla kuin Suomessa, Järveläinen kuvailee DEL2-liigan tasoa.


Pelaajat: