Video: Ville Heinola iski NHL-uran avausmaalin – teki suomalaista kiekkohistoriaa

Ville Heinola

Winnipeg Jetsin suomalaispuolustaja Ville Heinola teki viime yönä NHL-uransa avausmaalin, kun nuorukainen osui Pittsburgh Penguinsin verkkoon.

Sensaatiomaisesti pelipaikan NHL:stä ottanut Heinola ei ole jäänyt nöyristelemään, vaan 18-vuotias puolustaja on noussut joukkueensa tärkeimpien puolustajien joukkoon. Jo aikaisemmin tilille kertyi NHL-uran ensimmäinen syöttöpiste, mutta nyt vuorossa oli ensimmäinen maali.

Heinola nousi upeasti vetopaikkaan ja Mark Scheiffelen syötti tavoitti suomalaisen, joka latasi suoraan kiekon verkon perukoille.

Puolustajan tasoitusmaali käynnisti Jetsin jyräyksen, joka päättyi 4-1-vierasvoittoon. Jos oli Heinola pelipäällä, niin sitä oli myös Patrik Laine, joka kirjautti tililleen tehot 0+3.

Heinolan osuma oli myös historiallinen, sillä nuorukaisesta tuli kaikkien aikojen nuorin suomalaispuolustaja, joka on onnistunut maalinteossa NHL:ssä. Myös Jetsin seurahistoriassa osuma oli harvinainen, koska Heinola on vasta toinen 18-vuotias puolustaja, joka tekee maalin Jetsin tai sen edeltäjän Atlanta Thrashersin paidassa.

Ville Heinola osui ensimmäistä kertaa NHL:ssä

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!


Pelaajat:
Joukkueet: