Vili Suorsa teki huiman maailmanennätyksen leuanvedossa – vyöstä roikkui yli oman painon verran rautaa

Vili Suorsa

Lisäpainoleuanvedon SM-kisoissa nähtiin uusi maailmanennätys, kun Vili Suorsa rikkoi sarjassaan sadan lisäpainokilon haamurajan.

Miesten ja naisten yleisten sarjojen lisäpainoleuanvedon SM-mitalit ratkottiin Salossa perjantaina ja kisojen kiistatta sykähdyttävin hetki nähtiin miesten 80-kiloisten sarjassa, kun oululainen Vili Suorsa veti sarjan uudeksi maailmanennätykseksi tasan sata kiloa.

Hän on elopainoltaan kevyin suomalaismies, joka on rikkonut maagisen sadan kilon rajan, eli onnistunut vetämään leuan niin, että vyöllä roikkuu peräti sata kiloa. Kilpailijalla on käytössään kolme kilpailusuoritusta. Sarjan aiempi ennätys oli yhdysvaltaisen John Andermannin hallussa 98 lisäpainorykäisyllä.

Suorsa oli suorituksensa jälkeen silminnähden tyytyväinen ja yllättynyt, sillä hänen aiempi henkilökohtainen ennätyksensä oli 93,5 kiloa.

– Aivan uskomatonta. Treeneissä olen vetänyt aiemmin 95,5 kiloa. Herkistelyt antoivat viitteitä, että sata kiloa on mahdollista. Nyt on mennyt kaikki aivan nappiin, Suorsa iloitsi Iltalehden haastattelussa.

Vili Suorsa tekee lisäpainoleuanvedossa uuden 80-kiloisten sarjan maailmanennätyksen:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Suomen Leuanveto ry (@suomenleuanveto)

Katso myös: Karu tyrmäys nyrkkeilykehässä – Isaac Hardman pamautti vastapalloon, vastustaja makasi pitkään kanveesissa