Huikea suomalaisilta Timanttiliigassa – Viivi Lehikoinen juoksi toiseksi, Wilma Murto hävisi dramaattisen niukasti

Wilma Murto

Timanttiliigassa on harvoin suomalaismenestystä nähty, mutta Viivi Lehikoinen ja Wilma Murto napsivat Lausannessa kakkossijat.

Sveitsin Lausannessa käyty yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailu oli suomalaisittain varsin nautinnollista katsottavaa, kun niin Viivi Lehikoinen kuin Wilma Murtokin nappasivat itselleen kakkossijat, mikä on erittäin harvinaista herkkua.

Lehikoinen osallistui 400 metrin aitajuoksuun, jossa suvereeniin voittoon juoksi odotetusti lajin tämän hetken valtias Hollannin Femke Bol. Voitto irtosi uudella kisaennätyksellä, joka oli 52,76. Lehikoinen ei paremmalleen mitään voinut, mutta pinkoi silti erittäin upean juoksun. Lehikoisen aika oli 54,67, mikä jää 27 sadasosaa hänen aiemmin tänä kesänä juoksemastaan Suomen ennätyksestä.

Murto puolestaan oli aivan kalkkiviivoilla asti kiinni naisten seiväshyppykisan voitossa. Murto ylitti 477, mikä on samalla myös kauden kotimainen kärkitulos. Murto paransi kauden parasta hyppyään näin kahdella sentillä. Voittoon asti ei loistava suoritus kuitenkaan aivan riittänyt, sillä USA:n Katie Moon venyi tiukassa paikassa komeasti.

Moon jätti 477:n väliin ja pudotti riman kahdesti korkeudesta 482, kunnes kolmannellaan hän onnistui selvittämään korkeuden kirjaimellisesti rimaa hipoen. Moon osui hieman rimaan mennessään siitä yli ja rima hyppi kannattimillaan, mutta pysyi paikoillaan ja näin Moon nappasi kisasta dramaattisen voiton.

Lehikoisen ja Murron kisamenestys tiesi myös mukavia palkintorahoja, sillä kumpikin kuittasi kakkossijastaan noin 5500 euroa.

Viivi Lehikoinen tykitti 400m aitajuoksukilpailussa upeasti toiseksi:

Wilma Murto oli kiinni seiväskisan voitossa kauden kotimaisella kärkituloksella, mutta hävisi dramaattisesti Katie Moonille:

Tsekkaa myös: Naisten ammattilaisliiga myllerryksen kourissa – kaikille pelaajille kenkää, Noora Räty menetti huippudiilin


Pelaajat: ,