BBC:n asiantuntija räväyttää – kaikki Celticin ja Rangersin fanit tulisi pidättää Old Firm -ottelussa uuden lain takia

Old Firm

BBC Skotlannin lakiosaston päällikön mukaan kaikki Celticin ja Rangersin kannattajat tulisi pidättää, jos uutta lakia halutaan noudattaa.

Rangers ja Celtic kohtaavat sunnuntaina Skotlannin Valioliigassa niin sanotussa Old Firm -derbyssä, mutta jos viranomaiset suhtautuvat maan lainsäädäntöön vakavasti, niin ottelun yllä leijuu varsin erikoinen uhka. Syynä tähän on maan uusi viharikoslainsäädäntö.

BBC Skotlannin lakiosaston päällikön Alistair Bonningtonin mukaan käytännössä molempien kaikki kannattajat tulisi pidättää lain rikkomisesta.

Mainos alkaa:

– Rangers-faneilla on paavista useita lauluja, jotka ovat äärimmäisen raakoja ja vitsailevat siitä, että kaikki katoliset papit olisivat seksuaalirikollisia. Celtic laulaa puolestaan irlantilaisia lauluja. Uskonnollinen viha saattaa kuulua tuon lain piiriin. Itse asiassa en usko, etteikö ole epäilystäkään, etteikö näin olisi. Näiden laulujen tarkoitus on loppujen lopuksi levittää vihaa, Bonnington sanoi Daily Mailille.

Skotlannin jalkapalloliitto ja viranomaiset eivät toistaiseksi ole keskustelleet, miten laki vaikuttaa jalkapallo-otteluihin.

– Kuten monet ovat sanoneet, niin poliisin toiminta näyttää lähes mahdottomalta. Meillä ei kuitenkaan ole aavistustakaan, mitä on nyt odotettavissa, kun uusi lainsäädäntö on voimassa, lähde Skotlannin jalkapalloliitosta kertoo Daily Recordille.

Otteluun pääsevät turvallisuussyistä ainoastaan kotijoukkue Rangersin kannattajat. Celtic johtaa tällä hetkellä sarjaa pisteen erolla Rangersiin, mutta sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Tsekkaa myös: Valioliigassa uskomatonta loppuhetkien draamaa – Chelsea iski ManU:n verkkoon ajassa 90+10 ja 90+11


Joukkueet: ,