Video: TPS-juniorille karmea debyytti edustuksessa – pallo nolosti omiin ensimmäisellä kosketuksella

TPS Niklas Pyyhtiä

TPS:n 16-vuotias Niklas Pyyhtiä pääsi maanantaina tekemään debyyttinsä miesten Ykkösessä, mutta nuorukainen olisi varmasti toivonut tämän kokemuksen olevan hieman erilainen.

Turkulaiset johtivat KTP:tä vastaan pelattua vierasottelua lukemin 0-1, kun 85. minuutilla Matej Hradecky vaihdettiin Pyyhtiään.

Debyytti sai kuitenkin katastrofaalisen alun, sillä vaihdosta kertovat kuulutukset kaikuivat vielä kentällä, kun Pyyhtiä pelasi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon alaspäin maalivahti Jere Koposelle – tai näin ainakin oli tarkoitus.

Pyyhtiän ja Koposen ajatukset eivät kuitenkaan kohdanneet ja 16-vuotias debytantti sai katsella, miten hänen syötöksi tarkoittamansa siirto lirui vääjäämättä omaan maaliin.

TPS:n valmentaja Tommi Pikkarainen löi tilanteen huumoriksi.

– Nuori mies on juuri nyt kuin maansa myynyt, mutta ei tuo nyt haittaa yhtään mitään. Sellaista sattuu ja Kotkakin sai näin sen ensimmäisen maalin tällä kaudella meitä vastaan, Pikkarainen sanaili seuran sivuilla.

Ottelu myös pättyi 1-1-lukemiin. TPS oli jo ennen maanantain ottelua varmistanut paikkansa nousukarsinnoissa, joissa se kohtaa KPV:n.

Videon Pyyhtiän omasta maalista voit katsoa myös TPS TV:n ottelukoosteesta. Maalitilanne alkaa videolla ajassa 6:30.


Joukkueet: ,