Video: Painonnostaja lupasi vaimolleen voittavansa kultaa, vaimo menehtyi traagisesti, mutta tarina sai onnellisen lopun

Painonnostaja | Pallomeri.net
Painonnostaja | Pallomeri.net

Vuonna 2007 saksalainen painonnostaja Matthias Steiner oli valmistautumassa vuoden 2008 olympialaisiin, kunnes hänen vaimonsa menehtyi auto-onnettomuudessa.

Surun keskellä Steiner harkitsi jo lopettamista, mutta päätti lopulta jatkaa uraansa, sillä hän oli luvannut vaimolleen voittaa jonain päivänä vielä olympiakultaa.

Pekingin olympialaisissa Steiner oli vasta neljäntenä tempauksen jälkeen, mutta edessä oli vielä työntö, joka ei kuitenkaan ollut Steinerin vahvin osa-alue.

Mainos alkaa:

Alkulämmittelyissä Steiner ei onnistunut työntämään edes 235 kiloa ja kilpailussa aloituspaino peräti oli 246 kiloa. Aloituspainossa Steiner epäonnistui.

Seuraavaksi hän kuitenkin onnistui työntämään 248 kiloa, mutta kilpailun johtaja Jevgeni Tšigišev oli kuitenkin työntänyt komeat 250 kiloa ja miehen voittoa pidettiin varmana.

Tämän jälkeen Steinerillä oli yksi työntö jäljellä ja hänen olisi pitänyt työntää huimat 258 kiloa, joka oli 10 kiloa edellistä työntöä enemmän, jotta mies voittaisi olympiakultaa.

Ja mitä vielä? Steinerhän työnsi 258 kiloa ja nappasi uskomattomasti olympiakultaa. Tämän jälkeen koettiinkin varsin tunteellinen hetki, kun Steiner omisti voittonsa edesmenneelle vaimolleen ja otti muun muassa palkintojenjaossa lavalle mukaan hänen vaimonsa kuvan.

Kyllä urheilu on välillä uskomatonta!