Video: Miroslav Klosen unohtumaton Fair play -suoritus

Yksi kaikkien aikojen upeimmista jalkapallohyökkääjistä, saksalainen Miroslav Klose, viettää tiistaina 37-vuotissyntymäpäiväjuhliaan.

Klosen palkintokaappi on muhkea. Mies on voittanut urallaan mm. MM-kisoissa kerran kultaa, kerran hopeaa ja kaksi kertaa pronssia. Klose on tehnyt pelaamissaan MM-kisoissa yhteensä 16 maalia ja hän on kaikkien aikojen kovin maalintekijä maailmanmestaruuskisoissa! Viime kesän MM-kultajuhlien jälkeenKlose ilmoitti lopettavansa pitkän taipaleensa Saksan maajoukkueessa.

Viimeiset vuodet Klose on pelannut Italian jalkapalloliigassa Lazion paidassa. Yksi unohtumaton episodi jäi futisromantikkojen mieliin ikuisiksi ajoiksi, kun syyskuussa 2012 tapahtui jotain kaunista. Klose teki Napolia vastaan maalin maalinedushässäkän keskeltä ja tuomari hyväksyi osuman. Klose teki maalin kuitenkin kädellään ja ilmoitti siitä välittömästi tuomarille ja pyysi tätä hylkäämään maalin. Vastustajajoukkue Napolin pelaajat halailivat kunnioittavasti Klosea tilanteen jälkeen. Napoli voitti matsin 3-0.

Mainos alkaa:

Myöhemmin Klose sai Saksan jalkapalloliitolta Fair play -palkinnon. Klose sai tuon tapauksen jälkeen valtavasti tunnustusta ja ihailua ympäri jalkapallomaailmaa.

Ja tuo tilanne ei ollut edes ainoa! Nimittäin Klosen pelatessa Werder Bremenissä vuonna 2005 nähtiin samankaltainen tilanne. Werder Bremenille tuomittiin rankkari ottelussa Bielefeldiä vastaan, kun Klose törmäsi vastustajan maalivahtiin. Klose kertoi tuolloin heti erotuomarille, että pallo oli maalivahdin hallussa ennen hänen kaatumistaan. Tuomari muutti ratkaisuaan ja tuon lisäksi perui molarille antamansa keltaisen kortin.

Upea pelaaja, upea ihminen!