Video: Lauri Markkanen saa hehkutusta Koposelta ja Salinilta

Lauri Markkanen dominoi niin korin alla kuin kaarella

Suomen korismaajoukkueen seuraava soihdunkantaja saattoi pelata ensimmäiset miesten maajoukkueminuuttinsa perjantain harjoitusottelussa Belgiaa vastaan. Jo ensimmäinen heitto, uponnut kolmonen kertoi kuinka ennakkoluulottomasta kaverista on kysymys. 18-vuotias Lauri Markkanen on nousemassa vauhdilla paitsi maajoukkueen rosteriin, mutta potentiaalia on pelikavereiden mukaan jopa maailman huipulle.

211 senttinen Markkanen on legendaarisen maajoukkuemiehen Pekka Markkasen poika ja maajoukkue fudispelaajan Eero Markkasen veli. Voidaan puhua aikamoisesta urheiluperheestä, jossa isä ja molemmat pojat ovat pelanneet ja pelaavat maajoukkueessa.

 

Videossa Markkanen taiteilee koreja niin lähietäisyydeltä kuin kaaren takaa!

Lauri Markkasen potentiaalia hehkutettiin niin Petteri Koposen kuin Sasu Salinin toimesta Suomikoris.comin haastattelussa .

“Ihan uskomaton lahjakkuus. Ei tuollaisia ole Suomessa aikaisemmin hirvein usein nähty. En edes tiedä missä ovat Laurin rajat. Mikään ei ole mahdotonta. Hän on 211 senttiä pitkä, osaa liikkua, heittää ja ymmärtää koriksesta. Kunhan hän pysyy terveenä ja jaksaa tehdä töitä, niin taivas on rajana. Tosi kova pelaaja. Olen nähnyt jo parissa treeneissä, kuinka hyvä poika hän on. En näe mitään syytä, miksei hänestä voisi tulla joskus jopa maailman parhaimpia pelaajia”, Petteri Koponen hehkutti Markkasen lahjoja.

Jopa tulevaisuuden Dirk Nowitzki?

“Kyllä, just näin, miksei.”

Sasu Salinin silmään on pistänyt paitsi taito, mutta ennen kaikkea motivaatio:

“Se on tosi kova ja tekee kovaa duunia. Hän on aina ensimmäisenä treeneissä ja taitaa tuolla taas heitellä. Hänestä tulee kova peluri”, Salin jakoi tunnustusta Suomikoris.comin artikkelissa.

Markkasen kisamatka Montpellieriin näyttäisi kuitenkin jäävän harmittavasti tänä vuonna väliin. Parin minuutin pelin jälkeen uran ensimmäisessä miesten maaottelussa nilkka pyörähti, eikä seuraavana päivänä ollut kentälle enää asiaa. Toivottavasti vamma on niin lievä, ettei se estäisi lupauksen kisamatkaa.

Lähde: Suomikoris.com