Video: Krikettiskandaali ravistelee Australiaa – härski huijausyritys ottelun aikana tallentui kameroille

Australian krikettiskandaali - pallomeri.net

Australiaa ravistelee krikettiskandaali, kun huijausyritys Etelä-Afrikkaa vastaan pelatussa ottelussa tallentui tv-kameroille.

Videolla näkyy, kuinka Australian Cameron Bancroft ottaa taskustaan keltaisen esineen, jolla hän hieroo palloa. Myöhemmin selvisi, että tämä esine on teipinpala, jolla Bancroft yritti saada karheutta pallon pintaan ja sitä kautta erilaisen kierteen heittoonsa.

Joukkueen kapteeni Steve Smith joutui skandaalin myötä luopumaan tehtävästään. Smith kertoi myös, että koko huijaus oli joukkueen johdon kanssa sunniteltu ja Bancroft oli ainoastaan sen toteuttaja.

Mainos alkaa

– En ole ylpeä siitä, mitä tapahtui. Se ei kuulu pelin henkeen. Minun rehellisyyteni, joukkueen rehellisyys ja johtoryhmän rehellisyys on kyseenalaistettu aivan oikeutetusti, Smith kertasi tapahtumia.

Pääministeriltä täystyrmäys huijaukselle

Huijausyritys on otettu tyrmistyneenä vastaan Australiassa, jossa kriketti nauttii valtavaa suosiota ja huippupelaajat ovat todellisia kansallissankareita. Maan pääministeri Malcolm Turnbull otti asiaan niin ikää kantaa.

– Olen järkyttynyt ja katkeran pettynyt Etelä-Afrikasta tulleista uutisista. Näyttää siltä, että Australian krikettijoukkue on ollut mukana huijauksessa. Kriketinpelaajamme ovat roolimalleja, ja kriketti on synonyymi reilulle pelille. Miten joukkueemme voi syyllistyä tällaiseen huijaukseen? Turnbull hämmästeli BBC:n mukaan.

Lisäksi maajoukkueen suurimmat sponsorit ovat The Guardianin mukaan ilmoittaneet mahdollisesti vetäytyvänsä joukkueen tukemisesta.

Tästä tempusta Australian krikettiskandaali sai alkunsa:

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ (Twitter).

Lähteet: BBC, The Guardian, Iltalehti