Video: Draamaa koko rahalla – Sakari Manninen iski Ruotsin laulukuoroon!

Video: Draamaa koko rahalla – Sakari Manninen iski Ruotsin laulukuoroon!

Torstai-ilta huipentui välittömästi klassikoiden joukkoon laskettavalla puolivälierällä Suomi-Ruotsi. Sakari Manninen teki tehot 1+3 ja oli Suomen sankari!

Ennakkoasetelmien perusteella Kosicen iltapelistä odotettiin Ruotsin näytöstä tai korkeintaankin tasaista vääntöä, mutta Tre Kronorin odotettiin jatkavan matkaansa mitalipeleihin. Toisin kuitenkin kävi.

Ruotsi johti kyllä peliä toisen erän alussa jo 3-1, mutta Leijonat ensin kavensi Petteri Lindbohmin viivakudilla, joka jatkoi matkaansa maaliin Ruotsin puolustajan kautta. Tasoitusmaalissa Harri Pesosen häikäisevä liikkuva maski oli aivan liikaa Henrik Lundqvistille, joka joutuikin Jani Hakanpään vedon jälkeen kaivamaan kiekon katiskastaan kolmatta kertaa.

Erän loppuun saatiin kuitenkin vielä draamaa, sillä Erik Gustafssonin hirmulämäri kulki niin kovaa, että sen käynti maalin sisällä huomattiin vasta videotarkistuksesta. Gustafssonin laukaus pamahti keskelle maalin sisällä ollutta kameraa ja kimmahti todella nopeasti takaisin kentälle.

Suomi oli pitkään tappioasemassa kolmannessa erässä. Ruotsin hyökkäyspeli suli täysin käsiin ja Tre Kronor heitti vain pitkää kiekkoa, mutta onnistui puolustamaan Leijonilta parhaat paikat pois. Näin oli aina loppuhetkille asti. Puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kippari Marko Anttila löi pelin tasoihin upealla taistelumaalilla.

Draaman kaari oli saada ruotsalaismallisen huipennuksen, sillä Ruotsin valmennusjohto oli ensin haastamassa maalia paitsiona, mutta sekavan tilanteen perusteella Ruotsi ilmeisesti perui haastonsa. Jos Ruotsi olisi ollut väärässä, niin tuomiona olisi ollut kahden minuutin rangaistus, joten Ruotsilla oli ehdottomasti perusteet toimilleen. Hilkulla se kuitenkin oli. Hyökkäysalueelle rynninyt Sakari Manninen sai pidettyä luistimensa siniviivan päällä, mutta kirin kasaan kuivuminen oli senttien päässä.

Suomen kolmeen ensimmäiseen maalin syöttöpinnat kirjauttanut Manninen nousi esiin vielä kerran 3 vastaan 3 -mallilla pelatulla jatkoajalla. Ruotsin maalipaikan jälkeisestä vastaiskusta Manninen ampui kiekon aivan oikeaan yläkulmaan ja leimasi Leijonien lipun mitalipeleihin.

Uuden rankingsysteemin myötä Suomi kohtaa semifinaalissa Venäjän. Ottelu alkaa lauantaina 25.5. klo 16:15!

Sakari Manninen ratkaisi Ruotsi-ottelun

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut