Vetovihjeet: Suomi-USA huipentaa MM-kisojen alkulohkovaiheen

Vetovihjeet: Suomi-USA huipentaa MM-kisojen alkulohkovaiheen

Suomi-USA tärähtää käyntiin tiistaina jo klo 13:15, joten kiekkoherkkua on tarjolla heti päivästä. Tässä vetovihjeet todelliseen jännitysnäytelmään.

Jääkiekon MM-kisat lähentyvät kliimaksiaan kun Leijonat kohtaavat lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan lohkon piikkipaikkaa pitävän, tappiottoman USA:n. Suomen lohkon kimurantti tilanne ratkeaakin vasta viimeisissä otteluissa.

USA-ottelun varsinaisen peliajan voitolla Suomi voittaa lohkonsa. Jatkoaika tai voittolaukauskilpailun voitolla sijoitus on toinen. Tappiolla puolestaan sijoitus on todennäköisesti kolmas tai neljäs, jolloin matka käy Kööpenhaminaan jo puolivälierään – ja vastaan asettuu joko Ruotsi tai Venäjä. Lohkovoittaja puolestaan saa jäädä isäntämaaksi Herningiin ja vastustaja tulee olemaan joko Sveitsi, Slovakia tai todella pienellä todennäköisyydellä Ranska.

Väkevästi esiintynyt USA on purjehtinut turnauksessa voitosta voittoon, vaikka pienempiä maita vastaan myös jenkeillä on ollut omat ongelmansa. Latvia kaatui vasta jatkoajalla ja myös Saksa pani vahvasti kampoihin, vaikka USA lopulta voitti ottelun 3-0. Aktiivisesti neljällä kentällä pelaavat amerikkalaiset ovat kapteeninsa ja pistepörssin kärkipaikkaa pitävän Patrick Kanen johdolla osoittaneet, että maailmanmestaruus kiinnostaa – Tanskassa ei olla vain lomailemassa. Nuori ja nälkäinen USA onkin noussut varteenotettavaksi mestarisuosikiksi.

Suomen kompurointi sekä Tanskaa että Saksaa vastaan on jättänyt upeasti alkaneesta turnauksesta jokseenkin karvaan maun. Huikea voitto Kanadasta kuitenkin osoitti, että parhaimmillaan Leijonat pystyvät lyömään kenet tahansa. Nuori ja varsin kokematon joukkue ailahtelee vielä turnauksen sisällä, mutta pelien kovetessa tasaisuuden ja parhaan iskun on löydyttävä. Turnauksen onnistuminen määritelläänkin vasta puolivälierävaiheessa. USA-ottelun voittaminen varsinaisella peliajalla olisi sikäli Suomelle tärkeää, että puolivälierävastuksen taso olisi todennäköisesti selkeästi heikompi voiton myötä: tappiolla vastaan asettuu Ruotsi tai Venäjä, jatkoaikavoitolla Tshekki ja varsinaisen peliajan voitolla Sveitsi, Slovakia tai Ranska.

Pelityyliltään USA ja Suomi ovat varsin samankaltaisia, kun Leijonatkin perustavat pelaamisensa aktiiviseen, hyökkäävään kiekonhallintaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita joukkueiden kohtaamisessa varmasti riittää – kummankaan joukkueen vahvuudet eivät ole puolustuspäässä ja maalinkin suulla riittää kysymysmerkkejä. Kummankin joukkueen maalivahdit ovat pelanneet tilastollisesti mainiot turnaukset, mutta haparointiakin on nähty.

Katso myös: Tässä ilmainen live stream jääkiekon MM-kisoihin!

Accuscoren analyysi:

Accuscoren simulaatioissa USA ja Suomi ovat lähes samalla viivalla. Ottelusta voidaankin odotella erittäin tasaista, vaikka Suomella lieneekin hienoinen motivaatioetu – USA on varmistanut paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa. Simulaatioissa USA on kuitenkin niskan päällä, mutta vain marginaalisesti. Suomen lopullisen voiton todennäköisyys on 49.8% eli USA on ennakkosuosikki vain 0.4 prosentin erolla. Tasapelin todennäköisyys on erittäin suuri, varsinkin kun kummankaan joukkueen ei ole välttämätöntä voittaa vielä varsinaisella peliajalla. Kertoimien perusteella USA on hieman suurempi ennakkosuosikki.

Simulaatioissa joukkueet iskevät maaleja tasatahtiin, eikä ottelu jätä maalivahteja kummassakaan päässä kylmäksi. Molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa keskimäärin 3.6 kertaa ja kokonaismaalimäärä nousee 7.2 osumaan. USA laukoo hieman Suomea hanakammin ja Harri Säteri joutuu venymään kiekon eteen keskimäärin 26 kertaa jenkkien Keith Kinkaidin päästessä 22 torjunnalla.

Turnauksen piste- ja maalipörssin kärkipaikkoja miehittävät USA:n Patrick Kane ja Suomen Sebastian Aho ovat joukkueidensa todennäköisimmät maalintekijät. Kane onnistuu verkkojen heiluttelussa noin 44% todennäköisyydellä kun Ahon vastaava prosentti on 45%. Vähintään pisteen molemmat merkkauttavat yli 65% todennäköisyydellä. Myös Suomen Teuvo Teräväinen ja Cam Atkinson ovat todennäköisiä onnistujia: Atkinson osuu maalipuiden väliin 42% todennäköisyydellä ja Teräväinen merkkauttaa pisteen hieman yli 60% varmuudella.

Lue myös: Nappaa Betsafelta kaksi ilmaista 10€ live-vetoa jääkiekon MM-kisoihin TÄSTÄ LINKISTÄ!

Accuscoren vetovihjeet:

Kerrointen liikehdintä USA:lle on tehnyt Leijonista nippanappa pelikelpoisen, vaikka Suomi lievästi altavastaajana otteluun lähteekin. Simulaatioiden perusteella maaleja mätetään urakalla, joten pelattavaa löytyy myös maalimääristä sekä niiden tekijöistä.

– Ottelun voittaja ML: Suomi, kerroinraja 2.01 – saatavilla 2.06

– Ottelun voittaja, 1×2: Suomi, kerroinraja 2.48 – saatavilla 2.65

– Maalimäärä: yli 5.5, kerroinraja 1.50 – saatavilla 1.96

– Maalimäärä: yli 6.5, kerroinraja 2.55 – saatavilla 2.89

– Pelaajien pisteet ja maalit:

  • Patrick Kane, Sebastian Aho tekee maalin – kerroinraja 2.30
  • Cam Atkinson tekee maalin – kerroinraja 2.38
  • Charlie McAvoy tekee maalin – kerroinraja 4.22
  • Teuvo Teräväinen tekee pisteen – kerroinraja 1.67
  • Kane, Aho, Teräväinen yli 1.5 pistettä – kerroinraja 2.00

NORDICBETILLE TÄSTÄ!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti vedonlyöntituplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut